• Stångby Plantskola, Personalporträtt. Madelene Holmsten, logistikansvarig i Märsta. Gävle, Uppland.

  7 juni, 2023

  Personalporträtt

  Madelene har logistikansvar för alla leveranser i Uppland och Gävle. Som logistikansvarig har man många bollar i luften samtidigt vilket Madelene trivs bra med. Hon är otroligt lugn och föredrar när det är höga växlar, då jobbar hon som bäst. 

 • Stångby Plantskola Reportage, Nyhetsbrev. Erik Jönsson, Göteborgsposten. Stadens träd - miljöhjältar som förtjänar bättre.

  7 juni, 2023

  Stadens träd – miljöhjältar som förtjänar bättre

  Tidigare i år intervjuades vår kollega Erik Jönsson för Göteborgsposten. Nu finns det möjlighet att ta del av reportaget som handlar om de positiva effekterna som träd har på människan och klimatet och vilka anledningarna till misslyckad etablering vid nyplantering kan bero på.

 • Stångby Plantskola Nyhetsbrev. Stångby Akademi logotyp.

  7 juni, 2023

  Planeringen inför höstens program är igång

  Planering inför höstens program pågår för fullt och vi har planer kring att till hösten introducera ännu fler seminarier, webbinarier och guidade visningar. Ett projekt som vi jobbat med under en längre tid är att utöka vårt utbud av TCYK Yrkesbevis.

 • Anders Brattwall - VD Treeco Holdco AB

  4 april, 2023

  Treeco Holdco Rekryterar ny VD

  MVI Fund IIs portföljbolag Treeco Holdco är marknadsledande i Norden inom växtmaterial och produkter för anläggande av grön infrastruktur. Treeco Holdco rekryterar Anders Brattwall som ny VD, han har över 15 års erfarenhet från tekniska konsultföretag (Rejlers, WSP) och landskapsarkitekter (White Arkitekter, WSP).

 • Akademi Personal

  4 april, 2023

  Vårvinterns program börjar nå sitt slut

  Akademins högsäsong börjar så smått avta och det har varit riktigt kul att så många har deltagit på våra olika aktiviteter under vårvintern. Men trots att säsongen går ner lite i varv så erbjuder vi många inspelade webbinarium inom ett brett spektrum.

 • Green Cities - för grönare städer

  4 april, 2023

  Green Cities – för ett hållbart Europa

  Gröna städer för ett hållbart Europa lanserades av ENA (European Nurserystock Association) och organisationer för plantskolor i Belgien, Bulgarien, Danmark, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Nederländerna, Polen, Portugal, Sverige, Tyskland och Ungern. I Sverige drivs projektet Gröna städer för ett hållbart Europa av LRF Trädgård. 

 • Dea Ahnfelt Personalporträtt Stångby Plantskola

  4 april, 2023

  Personalporträtt

  Att jobba med bevattning tycker Dea passar henne bäst, då hon trivs med att jobba utomhus och att få jobba ”hands-on” med växtmaterialet. Som person är Dea positiv, entusiastisk och framåtsträvande. Den stora diskussionen om torv som växtsubstrat är något som intresserar henne.

 • Stångby Akademi Ett grönt kompetenscenter

  6 februari, 2023

  Vi fortsätter växa och utvecklas

  Vi fortsätter att verka och utvecklas som ett grönt kompetenscenter. Under 2022 vidareutvecklade vi tex våra webbinarium och började även erbjuda de som inspelade webbinarium och på så sätt ökade flexibiliteten kring deltagandet.

 • E-Planta Utvalt för Svenskt Klimat

  6 februari, 2023

  Vi är producent av E-planta!

  E-planta är en kvalitetsbeteckning på träd och buskar som är särskilt utvalda för att klara vårt många gånger tuffa svenska klimat. E-beteckningen garanterar ett växtmaterial som är friskt och motståndskraftigt mot sjukdomar/skadegörare men också att du alltid får samma växt vid kompletteringsplantering.

 • Ludvig Welander Kundansvarig Stångby

  6 februari, 2023

  Personalporträtt

  Som kundansvarig ger Ludvig professionell rådgivning, konsultation och service och hjälper våra kunder att få deras projekt att bli så lyckade som möjligt. Han tar emot offertförfrågningar och hjälper våra kunder att få tag på de bästa växterna för just deras projekt.

 • 8 juni, 2022

  Tillsammans är vi starka!

  Den 29 maj 2022 drabbades Stångby Plantskola utanför Lund utav en omfattande brand. Som tur var skadades ingen.  

 • 7 juni, 2022

  Till minne av Otto Wiese

  Det är till vår stora sorg att meddela att Otto Wiese, en av Stångby Plantskolas grundare och en respekterad kompanjon och kollega, gick bort under våren. Växter var Ottos stora passion i livet, gällande såväl plantskoleproduktion som sin privata trädgård.

 • hardighetssystem-perenner

  6 juni, 2022

  Härdighetssystem för perenner – hur funkar det?

  Då perenner vissnar ner och övervintrar under marken spelar den lokala ståndorten en större roll än den geografiska regionen, så den klassiska zonkartan som gäller för vedartade växter är inte applicerbar på perenner.  

 • 6 juni, 2022

  Personalporträtt

  Victoria har hand om Stångbys marknadsföring och sköter allt från sociala medier, hemsida, mässmaterial, annonser, kundevent och driver nu även vårt nystartade nyhetsbrev. 2016 började hon som säljsupport i Lund, men gled sedan succesivt in på att jobba med marknadsföring.

 • E-Planta Utvalt för Svenskt Klimat

  6 juni, 2022

  Ny verksamhets- ledare på E-planta

  I mars 2022 tillträdde Hanna Ramn som ny verksamhetsledare för E-planta. Vi blev lite nyfikna och ringde upp henne för att ta pulsen med några korta frågor.

 • biologisk-mangfald-bi-2

  22 mars, 2022

  Biologisk mångfald i urbana miljöer

  Den hårdgjorda staden ställer höga krav på växterna och kraven höjs ytterligare i en framtid med ökade klimatförändringar med mer extremväder som följd. För att bemöta dessa utmaningar blir det allt vanligare att plantera exotiska arter.

 • odla-i-air-pot-1

  22 mars, 2022

  Såhär går det till när vi odlar i Air-Pot®

  Under mars och april grävs frilandsodlade träd upp ur marken och sätts i Air-Pot® för vidare kultur i plantskolan under minst en säsong. Se videon för att få en inblick om hur det går till när vi gör Air-Pot på Stångby Plantskola.

 • Madeleine-hellborg

  22 mars, 2022

  Personalporträtt

  Madeleine är odlingsplaneringsansvarig och har en viktig roll i både det administrativa och praktiska odlingsarbetet. Hennes skickliga hantverk syns särskilt på våra träd och solitärer med Premium-kvalitet.

 • Stångby Akademi - Ett grönt kompetenscenter

  3 februari, 2022

  Nytt år nya utmaningar

  För ett år sedan startade vi upp Stångby Akademi med ambitionen att vidareutveckla vårt nätverk mellan personer med vetenskapligt kunnande och personer med praktiskt kunnande inom den gröna näringen. 

 • Tomas Lagerström - Stångby Nyheter 1988

  2 februari, 2022

  Intervju med Tomas Lagerström

  Tomas Lagerström figurerar i flera tidiga nummer av Stångby Nyheter. Vid den tiden hade han nyligen startat upp projektet Svenska Frökällor som skulle komma att bli en grundpelare i E-plantsystemet.

 • Monica Claesson - Försäljningschef Stångby

  1 februari, 2022

  Personalporträtt

  Monica är försäljningschef och har dessutom uppdrag som kundansvarig. Nu leder hon säljteamen och stöttar både Lundagänget och Märstagänget mot deras gemensamma mål.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.