Höstfägring

Med fallande temperaturer och mörker som kryper sig allt närmre övergår också växtlighetens färger i nyanser av gult, orange och rött. Kanske är hösten den mest färgsprakande årstiden? Flera spelare sticker ut från den grå/gröna omgivningen med sina knallröda höstfärger, däribland freemanlönnen, scharlakanseken och nyssa. Men listan är lång, och även den sedvanliga aspen, som målar omgivningen i nyanser av gult och orange, är inte att förglömma.

 

 • Stångby Plantskola, stångby nyheter, vi rekommenderar. Acer x freemanii Autumn Blaze ('Jeffersred') - freemanlönn

  19 oktober, 2023

  Acer x freemanii Autumn Blaze (’Jeffersred’)

  En spännande korsning mellan rödlönn, Acer rubrum och silverlönn, Acer saccharinum. Upprättväxande växtsätt med relativt smal krona uppbyggd av kraftiga grenar. Vackert flikiga blad, liknande de hos silverlönnen som färgas knallröda framåt höstkanten.

 • Stångby Plantskola, Stångby Nyheter, vi rekommenderar. Nyssa sylvatica - nyssa.

  19 oktober, 2023

  Nyssa sylvatica

  Juvenilt har trädet en konisk form som sedan övergår till en bred, skärmlik krona. Bladen är långsmala, glansiga och mörkt gröna sommartid för att sedan övergå till de mest fantastiska röda höstfärger i värmegynnade lägen.

 • Stångby Plantskola, Stångby Nyheter, vi rekommenderar. Quercus coccinea 'Splendens' - scharlakansek

  19 oktober, 2023

  Quercus coccinea ‘Splendens’

  Som ungdom smalt upprätt växtsätt, men som äldre med en imponerande rundad krona. Scharlakansekens blad påminner både om kärr- och rödekens med djupt skurna lober och fantastiska scharlakansröda höstfärger.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola, Stångby Premium, det är skillnad på träd och träd.

  Det är skillnad på träd och träd

 • Stångby Plantskola, Godispåse - sortiment 2024.

  Ta del av Stångbys godispåse!

 • Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

  Klumpsäsongen och invintrande perenner

 • Stångby Plantskola, Elmia Park 2023. HPJ Garden, Kortegaard Planteskole, Stangby Akademi

  Elmia Park 2023

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.