Sorgeträd

Sorgeträden är ett av de mest karaktärsstarka träden som utmärker sig även i den okunnigas öga. Vanligtvis ser vi dom på våra kyrkogårdar runtom i landet där dom sedan 1800-talet blivit en symbol för just sorgen i och med deras hängande grenar.

Trots att vi huvudsakligen är vana att se de i kyrkogårdsmiljö kanske användningsområdena är många fler? De rumskapande sorgeträden bjuder bland annat in till lek och kanske också hör hemma på lekfullare platser? Här följer några förslag på sorgeträd med olika egenskaper och i olika storlekar.

 

 • Tårbjörk, Betula pendula 'Youngii'

  12 mars, 2024

  Betula pendula ‘Youngii’

  Tårbjörken är ett litet vindtåligt träd med vacker, extremt hängande karaktär och behöver i princip bindas upp för att höjas. Skapar som äldre individer rum under kronan. Bladen spricker ut i ljust grön färg, för att senare bli friskt gröna.

 • Hängkatsura, Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'

  12 mars, 2024

  Cercidiphyllum japonicum ’Pendulum’

  Hängkatsuran har ett starkt hängande växtsätt med grenar som ofta når marken, men växer inte på höjden om du inte binder upp ett skott. Får precis som rena arten vackert hjärtformade blad som sitter parvis längs grenarna. På hösten skiftar bladfärgen från ljust grönt till gul och i samband med detta uppkommer också den fantastiskt söta, kakliknande doften.

 • Fagus sylvatica 'Pendula' - hängbok

  12 mars, 2024

  Fagus sylvatica ‘Pendula’

  Hängboken är ett otroligt maffigt parkträd med ett arkitektoniskt växtsätt med långa hängande grenar. Men det är inte förrän den kommer upp i äldre åldrar som den går ifrån sitt ungdomliga, smala intryck.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.