Sortiment

Sortiment

Stort sortiment av park- och alléträd, buskar och fruktträd

Hos oss hittar du ett brett sortiment av högkvalitativa växter till ditt projekt.

Som ett extra stöd för att underlätta valet av växter har vi tagit fram en omfattande och informativ växtkatalog som både finns digitalt och tryckt.

Har du några funderingar kring ert projekt finns vi alltid tillhands för att diskutera växtförslag och dela med oss av våra erfarenheter. Vid större växtleveranser kan vi vara med på plats och hjälpa till vid lossningen för att garantera och säkra kvaliteten.

Vill du läsa mer om kvalitetsregler för plantskoleväxter rekommenderar vi GRO’s handbok. Den fungerar som ett bra stöd vid offertförfrågan och beställningar.

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss!

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Är du privatperson eller har ett företag utanför trädgårdsbranschen ber vi dig kontakta din lokala trädgårdsanläggare eller trädgårdshandel.

Prislista

För att komma åt vår prislista behöver du inloggningsuppgifter.

Kontakta oss på telefon eller via e-post.

Växtkatalog

Här nedan kan du botanisera i vår växtkatalog och läsa växtbeskrivningar i PDF-format.

Stångby Växtkatalog - Bra att veta
Bra att veta
Stångby Växtkatalog - Träd och Buskar
Träd & Buskar
Stångby Växtkatalog - Barrväxter
Barrväxter
Stångby Växtkatalog - Frukt och Bär
Frukt & Bär
Stångby Växtkatalog - Klätterväxter
Klätterväxter
Stångby Växtkatalog - Rosor
Rosor
Stångby Växtkatalog - Perenner
Perenner & Lök
Stångby Växtkatalog - Formklippt och Färdig häck
Formklippt
Stångby Växtkatalog - Lathund för växtval
Lathund för växtval
Stångby Växtkatalog - Tillbehör
Tillbehör

Stångbys godispåse

Välkommen till Stångbys godispåse! 

Här hittar du som trogen kund en spännande lista över plantskolans handplockade sortiment av rariteter, bristvaror och särskilt värdefulla träd och solitärer.  

Växterna kommer att odlas till premiumkvalitet i AirPot under växtsäsongen 2024 med leverans möjlig från sensommaren och framåt. Passa gärna på att rita in och förboka dina växter så snart som möjligt då det i många fall rör sig om begränsade volymer. Om du inte hittar det du söker på listan har du fram till i vår på dig att lägga en beställning så söker vi upp och kontraktsodlar just din växt!  

Utöver godispåsens unika erbjudande producerar Stångby även nästa år, precis som vanligt, ett stort standardsortiment av E-plantor i premiumkvalitet. Missa inte heller listans undersortiment av växter som valts ut för specifika tillämpningar, exempelvis torr och utsatt bjälklagsplantering, våra kulturhistoriska viktiga kyrkogårdar och det bistra klimatet i nordligaste Sverige.  

Liten fotnot: Listan är uppbyggd kring inköpta storlekar. För det mesta går det att räkna med att träd och solitärer växer en storlek per växtsäsong men i vissa fall blir det mer och ibland mindre. Grundprincipen är att vårt pris i slutändan sätts utifrån levererad storlek.  

För att komma åt sortimentslistan behöver du inloggningsuppgifter. Kontakta oss på telefon eller via e-post.

Stångbys bjälklagssortiment

Årets sortiment av företablerade solitärträd för bjälklagsplantering. Kontakta din säljare för information om tillgång och pris.

Stångbys bjälklagssortiment är ett handplockat urval av torktåliga arter och sorter som lämpar sig särskilt väl för bjälklagens utmanande växtmiljö. Växterna har företrädesvis en begränsad slutstorlek och odlas i flerstam-/solitärkvalitet för en lägre tyngdpunkt i planteringen.

Listan uppdateras en gång per år.

För att komma åt bjälklagslistan behöver du inloggningsuppgifter. Kontakta oss på telefon eller via e-post.

Stångbys Bjälklagssortiment

Trädporträtt

Här kan du läsa utvalda trädportträtt ur vår växtkatalog.
Vi hoppas att snart kunna utöka med fler arter!

Veckans perennlista

Vi är måna om att du som kund skall kunna genomföra ditt projekt i tid och att slutresultatet skall bli bra. Den rådande bristen på växter och särskilt perenner gör det extra utmanande att kunna leverera fulla ordar. Det är därför alltid en risk att det blir framflyttade leveranser eller restordrar som kommer påverka att man inte kan avsluta sitt projekt enligt tidsplan.

Som en förebyggande åtgärd har vi sammanställt en aktuell lagerlista på perenner från flera odlare för att lättare kunna ge en guidning i valet av sorter för snabbare och säkrare leveranser. Lagerlistan är en ögonblicksbild av vad som finns tillgängligt just nu.

Under säsong försöker vi lägga ut den senast på tisdagar.

För att komma åt vår perennlistan behöver du inloggningsuppgifter. Kontakta oss på telefon eller via e-post.

Missa inte viktig information från oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om vad som händer hos oss, viktiga datum, reportage, produkttips, kommande event och mycket annat.