Projekt

Här kan du se och läsa om våra tidigare projekt dit vi har levererat växter

 • Malmö, Masttorget 2023. Stångby Plantskola Växtleverantör.

  Masttorget

  Masttorget i Malmö är ett vackert torg men som fått mycket kritik då den stora torgytan knappt används och grönskan är för liten. Med detta uppkom idén om att plantera fler träd på platsen som till en början placeras ut på prov i större kärl på torget.

 • Stångby Plantskola, Kalmar Fruktlund 2023, växtleverantör.

  Fruktlundar i Kalmar

  I syfte att utveckla grönområden för att gynna den biologiska mångfalden har det under 2023 anlagts ett flertal fruktlundar i Kalmar. Till dessa fruktlundar levererade vi våra fruktträd i kvalitén Halvstam Premium, en kvalitét som odlas uteslutande hos oss på Stångby.

 • Stångby Plantskola, växtleverantör, projekt, referens Åkerbyparken Täby Kommun. Träd.

  Åkerbyparken

  Under hösten 2016 till och med våren 2019 rustade kommunen Åkerbyparken i Täby till ett längre parkstråk beklätt med grönska. Här finns ett flertal intressanta träd med högt prydnadsvärde och stor diversitet.

 • Stångby Plantskola, växtleverantör, helhetsleverenatör. Lekplats Fliseryd, Mönsterås Kommun Kalmar. Träd perenner buskar.

  Lekplats i Fliseryd

  I Mönsterås kommun, Kalmar, invigdes en ny lekplats under tidig höst 2023. Med ett balanserat växtval och en stor del vinter/städsegröna växter finns det utmärkande karaktärer under hela året.

Vilken växt passar ditt projekt?

Funderar du på vilken växt som skulle passa till ditt projekt?

Förkovra dig i vår katalog och lär dig mer om olika sorter och dess olika ståndort, uttryck och egenskap.