Hur beställer jag

Stångby Plantskola är en partiplantskola där kundkretsen i första hand är trädgårdsanläggare, kommuner, kyrkogårdsförvaltningar och yrkesanvändare.

Är du privatperson eller har ett företag utanför trädgårdsbranschen ber vi dig kontakta din lokala trädgårdsanläggare eller trädgårdshandel. (www.tradgardsanlaggarna.se)

Jag vill beställa – Hur gör jag?

För att registrera er som ny kund hos oss tar ni kontakt med någon av våra kundansvariga via mail. Vi behöver då följande uppgifter av er:

 • företagsnamn
 • kontaktperson
 • adress
 • mailadress
 • telefonnummer
 • organisationsnummer
 • faktureringsadress (Gärna ett digitalt alternativ: e-mailadress eller e-faktureraadress. En avi-avgift på 100 kr tillkommer annars).

Bra att veta som ny kund

Arbetsgången är sådan att ni skickar era förfrågningar till oss via mail. Förfrågan bör innehålla information om när ni önskar leveransen (år och säsong, men gärna även månad eller vecka om ni planerat så långt) samt fullständig leveransadress. Vi behöver även en växtlista med följande information för varje växtartikel:

 • Latinska namn
 • Storlek
 • Kvalitet
 • Antal

Formatet ni skickar i får gärna vara något av följande:

 • Excel-fil.
 • PDF
 • Cvs. fil om ni använder Planter
 • För mindre förfrågningar går det såklart bra att skriva direkt i mailet.

Vi svarar er sedan med en offert som efter ditt godkännande kan omvandlas till order. Från det att ordern är registrerad har vi cirka 10 arbetsdagars leveranstid, så det är bra att ha god framförhållning med er förfrågan då det kan ta några dagar att få svar under högsäsong.

Man kan välja att hämta sin leverans hos oss i Stångby, Märsta eller Tullinge (endast öppet under högsäsong). Annars så kör vi självklart ut leveransen till önskad adress mot fraktkostnad. Priserna i offerterna är exklusive moms och en kostnad för emballage tillkommer i de fall emballage används (pallar, backar, kragar etc.).

Som ett extra stöd för att underlätta i valet av växter har vi tagit fram en omfattande och informativ växtkatalog. Där finns även mycket annan matnyttig information, tex råd och tips om plantering och hantering av växter. De växter som finns med i växtkatalogen på hemsidan är endast ett urval av produkter för att ge er kunder en fingervisning av vad som finns, och vi kan få fram mycket mer än vad som finns angivet där.

Har du några funderingar kring ert projekt finns vi alltid tillhands för att diskutera växtförslag och dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper.

Frakt

Vi jobbar nära vårt fraktbolag som håller hög service och vana vid växtleveranser. För att ta reda på just ert fraktpris eller avtal kontakta din kundansvarig. Fraktpriset är exklusive lossning.

Frakt gäller för leverans där framkomlighet är möjlig med av Stångby utsedd lastbil och släp. Information om eventuella begränsningar gällande vikt eller höjd som hindrar framkomlighet lämnas innan offert. Specialtransport offereras separat eller enligt fraktfaktura och skall framgå i offerten, annars gäller leverans till närmast tillgängliga plats och kund får själv ombesörja transport till arbetsplatsen.

För att frakta växterna på ett säkert sätt, skydda växterna och lasta effektivt använder vi oss av olika typer av emballage. Här under kan ni läsa om de olika emballagen som används, vad de används till samt vad som gäller för respektive emballage:

PLASTLÅDA
Används främst till perenner. En hyresavgift tas ut om plastlådan lämnas tillbaka, i annat fall debiteras full avgift.

TRÄLÅDA
Används framför allt till buskar. Debiteras till självkostnadspris.

PALLBOTTEN/ EUROPALL
Används bland annat till mindre solitärer (sol), perenner och ungträd (Utr). Debiteras till självkostnadspris.

TRÄD OCH STÖRRE SOLITÄRER
Lastas löst och skyddas av jutesäckar. Ett metallnät håller ihop klumpen och kronorna binds in i den mån det är möjligt. Inbindningen av kronan görs med snöre och kallas tränsning.

CC-VAGN
Används främst för inleverans till plantskolan. I undantagsfall levereras de ut till kund men då endast vid leverans av perenner och buskar som EJ kan levereras liggande i pall. Det är viktigt att alla CC-vagnar går i retur/hämtas av oss och att de då är kompletta med rätt antal hyllor.

RETURER
Vårt producentansvar innebär att vi tar emot allt emballage som plastlådor, pallar och CC-vagnar etcetera som lämnas in till oss i retur. Vi hämtar returmaterial fraktfritt utom i de fall där det inte är ekonomiskt och miljömässigt försvarbart, men ni är självklart välkomna att själva lämna in det till oss. Material som går i retur skall vara rent från allt innehåll som till exempel jord, stenar och dylikt.

AVFALL
Vi använder oss av emballage som är återanvändningsbart och som gärna får användas i kundens fortsatta arbete.

För att uppfylla kraven enligt plan- och bygglagen och miljöbalken ska alla som bygger eller anlägger sortera det avfall som skapas. Återvinning ska ske av sådant som kan återanvändas och sortering av bygg- och anläggningsavfall ska ske på plats för att på så vis minska nedsmutsning. Om medföljt emballage inte längre ska nyttjas ska det hanteras som avfall och sorteras efter avfallsslag: plast samt trä. Inget trä är behandlat.

Kontraktsodling

För större projekt där du som kund har särskilda önskemål kan vi kontraktsodla träd på beställning. Då kan vi skräddarsy allt från stamhöjd och krukstorlek till val av substrat, allt för att växten skall vara så bra anpassad som möjligt vid plantering. Kontraktsodling kräver alltid minst en växtsäsong, vilket betyder att vi behöver en beställning senast i mars månad för att kunna leverera till hösten samma år. Kontakta din kundansvarig för att få ett prisförslag.