Jobba hos oss

Jobba på en certifierad plantskola

Stångby är unikt i plantskolebranschen med vad gäller att ha medarbetare där majoriteten är tillsvidareanställda. Att inte friställa personal över vintern ger en långsiktig trygghet för både företaget och dess anställda. Vi har tillsammans med fackförbundet arbetat fram ett anställningsavtal som är till gagn för alla parter. Vi sysselsätter även ett fåtal säsongsanställda som garanteras avtalsenliga löner. Allt vårt målmedvetna arbete inom detta område har gjort att vi är en av de första plantskolor som blivit certifierade enligt IP-arbetsvillkor 2017:2.

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss!

Läs mer om oss
Stångby Nyheter

Lediga jobb

Just nu har vi inga lediga tjänster men vi är i ständig utveckling vilket hela tiden skapar nya möjligheter och tillfällen. Vill ni inkomma med ert CV trots att vi inte har en utlyst tjänst är ni välkomna att mejla monica@stangby.nu

Håll utkik på vår hemsida och prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla er uppdaterade!

(Söker ni säsongsanställning vänligen se längre ned på sidan)

Säsongsanställning

Just nu!

Just nu söker vi personal till orderplock för säsongsanställning (ca 10 månader) på plantskolan i Lund.

Vi är ett sammansvetsat gäng orderplockare som hjälps åt med plockning av växter, lossning och lastning. I mån av tid gör vi lite anläggningsarbete och andra allmänt förekommande uppgifter. Till vår hjälp har vi truckar och hjullastare, så truck- och maskinvana är en fördel men inget krav. En god baskunskap om växter är en fördel och du kommer att stöta på en hel del udda, spännande växter som breddar ditt kunnande. Vi jobbar mot våra kunders önskemål om växter i rätt tid och av god kvalitet. Det är viktigt att du är stresstålig, noggrann och gillar att jobba i grupp.

Arbetstider: Heltid 40 timmar per vecka. På måndags-/tisdagskvällar lossar och lastar vi lastbilar och då jobbar vi över ungefär varannan vecka. Under högsäsong förekommer det även lite helgarbete. Tillträde är planerat i mars 2022.

Lön enligt kommunals avtal.

Är du intresserad så skicka in din ansökan med personligt brev och CV till liz@stangby.nu Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Kontakta Liz Ohlsson för info och frågor – 0702-817564

Just nu!

Just nu söker vi personal till kruklinjen för ca två månader under vårsäsongen 2022 på plantskolan i Lund.

Arbetet i kruklinjen består i huvudsak av inkrukning av småplantor 2-5 liter vid ett löpande band.  Man arbetar i lag tillsammans med flera kollegor, och växlar mellan maskinkrukning, handkrukning och utsättning på bädd. Bra om du har körkort. Traktorvana och truckkort är en fördel.

Arbetet beräknas pågå från ca 21 mars till sista maj. Vi följer Kommunals avtal. Arbetstider 07:00-15:50.

Kontakta Torbjörn Bengtsson för information och ansökan – torbjorn@stangby.nu

Vilket personalbehov finns?

Vårt personalbehov är som störst under vårsäsongen och då behöver vi personal till främst produktion. Redan i september börjar vi söka personal inför den kommande våren. Säsongsanställning pågår vanligtvis från mitten av mars fram till midsommar samt några platser under sommarmånaderna.

Hur gör jag för att söka?

Vi annonserar lediga tjänster på vår hemsida så du uppmanas att hålla ögonen öppna. Inför vårsäsongen brukar vi börja söka personal hösten innan (september-oktober), för att ha alla platser tillsatta innan vinteruppehållet, men det går alltid att skicka intresseansökan till Torbjörn Bengtsson som är ansvarig för våra säsongare. Viktig information att få med i din ansökan är; vilka veckor du är intresserad av att jobba, en personbeskrivning och CV.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få jobba med under min säsongsanställning?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Man brukar börja med att jobba med inkrukning och utsättning för att sedan hjälpa till med bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland. Det kan vara ett tungt och krävande jobb rent fysiskt så en stark rygg och god form är viktigt för din egen hälsa.

Får jag utbildning som säsongsarbetare?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

Praktikplats

Just nu!

Lund: Under rådande situation tar vi tyvärr inte emot praktikanter i på plantskolan i Lund under våren 2022.

Märsta: Vi kan endast ge preliminärt löfte om praktik 2022 i Märsta, eftersom det är beroende av det aktuella smittläget och rekommendationer.

Tack för er förståelse!

Vi tror på ett nära samarbete mellan skola och näringsliv och uppmuntrar till praktik under sin skolperiod. Hos oss har du en möjlighet att prova på och få en möjlighet till erfarenhet inom branschen, vare sig du utbildar dig till arborist, anläggare, hortonom, trädgårdsingenjör eller landskapsarkitekt.

Hur många praktikplatser har ni?

Det är väldigt varierande beroende på säsong och vi har under året ett begränsat antal platser. Det är därför bra om du är ute i god tid så att vi tillsammans kan planera in din praktik så bra som möjligt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Är du intresserad av praktikplats hos oss kan du som elev eller er lärare kontakta Torbjörn i Lund och Elisabeth i Märsta, som är praktikantansvariga hos oss. Viktig information att få med är vilken skola/utbildning du går på och vilka veckor du är intresserad av att praktisera hos oss.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få göra under min praktik?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Det är svårt att svara på exakt vad man får göra som praktikant, då det beror på dina tidigare erfarenheter, ålder och under vilken tid på året du gör din praktik. Här listar vi några moment som man skulle kunna tänka sig ingår i din praktik: Inkrukning och utsättning, bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland.

Får jag utbildning som praktikant?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

God arbetsmiljö i fokus

För oss är en god arbetsmiljö viktig och vi jobbar ständigt för att utveckla och förbättra organisationen både på individ- och gruppnivå. Då vi jobbar väldigt nära varandra är det viktigt med kommunikation och respekt för varandra.

OM STÅNGBY PLANTSKOLA