Det blir ljusare och våren närmar sig! 

Snödroppar - ett sant vårtecken

Efter en fantastisk höstsäsong är vi nu igång igen efter en välförtjänt vintervila och vi ser mycket fram emot att våren ska sätta igång på allvar! Era kundansvariga finns tillgängliga för att planera den kommande säsongen, så tveka inte att höra av er för rådgivning eller offert. 

Parallellt med verksamheten i plantskolan fortskrider arbetet med vår nya anläggning, som vi är måna om att planera noggrant för att möta morgondagens behov. Vi vill att vår anläggning ska vara så effektiv som möjligt utifrån hållbarhetsaspekter rörande både klimat och arbetsmiljö. Hur ska strukturen se ut för att minimera körning och samtidigt vara överskådlig och säker? Vilka material ska användas, kan vi ha solpaneler, hur tar vi hand om dagvattnen? Vad kan vi göra för att säkra god ergonomi i arbetet och vilka är behoven för personalutrymmen?

Det är mycket att ta hänsyn till och arbetsgruppen tittar på allt ifrån hållbarhet under byggprocessen till en resistent färdig anläggning. 

Vi bakom nyhetsbrevet vill lyfta och ge en stor eloge till alla kollegor som kämpat på under temporära förhållanden i hela två säsonger nu. Om allting går som planerat startar bygget av vår nya anläggning under 2023, något vi alla ser mycket fram emot!  

– Stångby Redaktionen 

JUST NU!

 • Viktiga Hålltider i vår

  Viktiga hålltider under vårsäsong

 • HPJ Garden - Trädgårdstillbehör

  HPJ Garden – Ny samarbetspartner

 • Träffa oss på Mässa

  Passa på att träffa oss på vårens mässor

 • Stångby Växtkatalog 2023

  Ny prislista 2023 och uppdaterad växtkatalog!

LÄSVÄRT

 • Stångby Akademi Ett grönt kompetenscenter

  6 februari, 2023

  Vi fortsätter växa och utvecklas

  Vi fortsätter att verka och utvecklas som ett grönt kompetenscenter. Under 2022 vidareutvecklade vi tex våra webbinarium och började även erbjuda de som inspelade webbinarium och på så sätt ökade flexibiliteten kring deltagandet.

 • E-Planta Utvalt för Svenskt Klimat

  6 februari, 2023

  Vi är producent av E-planta!

  E-planta är en kvalitetsbeteckning på träd och buskar som är särskilt utvalda för att klara vårt många gånger tuffa svenska klimat. E-beteckningen garanterar ett växtmaterial som är friskt och motståndskraftigt mot sjukdomar/skadegörare men också att du alltid får samma växt vid kompletteringsplantering.

 • Ludvig Welander Kundansvarig Stångby

  6 februari, 2023

  Personalporträtt

  Som kundansvarig ger Ludvig professionell rådgivning, konsultation och service och hjälper våra kunder att få deras projekt att bli så lyckade som möjligt. Han tar emot offertförfrågningar och hjälper våra kunder att få tag på de bästa växterna för just deras projekt.

VI REKOMMENDERAR

 • Viburnum farrei - Kejsarolvon

  6 februari, 2023

  Viburnum farrei

  Upprättväxande, lövfällande buske som med åren får en mer överhängande form. Rosa knoppar som slår ut i vitt från januari till april med den huvudsakliga blomningen i mars-april. Blommorna doftar härligt.

 • Cornus mas - Körbärskornell

  6 februari, 2023

  Cornus mas

  En stor buske till litet träd, mest känd för sin iögonfallande gula blomning på bar kvist tidigt på våren och sina vackert röda, ätliga körsbärsliknande bär tidigt på hösten. Fina höstfärger i lila-gula toner.

 • Salix caprea - Sälg

  6 februari, 2023

  Salix caprea

  Sälg är ofta en flerstammig buske eller mindre träd med rundat växtsätt. Vackrast är den på våren med de silvergrå videkissarna som sedan slår ut i guldgult innan bladutspring.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.