Tillsammans är vi starka

Den 29 maj 2022 drabbades Stångby Plantskola utanför Lund utav en omfattande brand. Som tur var skadades ingen.  

Branden förstörde framförallt expeditions- och odlingshallar samt maskiner och fordon.  

Polisen är nu klara med sin utredning. Brandorsaken förblir okänd, men inga misstankar finns om anlagd brand. I första hand kommer vi nu att fokusera på riva det skelett branden lämnat efter sig, för att sedan börja planera inför ett återuppbyggande. 

Nu kavlar vi upp ärmarna, styr om, ändrar om och löser problemen på bästa sätt vi kan. Med den passion som finns inom företaget klarar vi allt; det är det som gör oss till Stångby Plantskola. 

Vi har öppet som vanligt men hoppas på att ni har överseende med leveranser som kanske kan ta lite extra tid att få ordning på under den närmsta tiden. Våra kundansvariga är redo att ta emot order och lämna offerter. 

Tack för ert enorma stöd och all hjälp vi fått! 💛 

– Stångby Redaktionen 

JUST NU!

 • Ny verksamhets- ledare på E-planta

 • Stångby Akademi - Ett grönt kompetenscenter

  Anmälan öppen – Del 3 Hållbara växtbäddar

 • Tack för vårens mässor – vi ses väl i höst?

 • Ny växtkatalog till hösten

LÄSVÄRT

 • 7 juni, 2022

  Till minne av Otto Wiese

  Det är till vår stora sorg att meddela att Otto Wiese, en av Stångby Plantskolas grundare och en respekterad kompanjon och kollega, gick bort under våren. Växter var Ottos stora passion i livet, gällande såväl plantskoleproduktion som sin privata trädgård.

 • hardighetssystem-perenner

  6 juni, 2022

  Härdighetssystem för perenner – hur funkar det?

  Då perenner vissnar ner och övervintrar under marken spelar den lokala ståndorten en större roll än den geografiska regionen, så den klassiska zonkartan som gäller för vedartade växter är inte applicerbar på perenner.  

 • 6 juni, 2022

  Personalporträtt

  Victoria har hand om Stångbys marknadsföring och sköter allt från sociala medier, hemsida, mässmaterial, annonser, kundevent och driver nu även vårt nystartade nyhetsbrev. 2016 började hon som säljsupport i Lund, men gled sedan succesivt in på att jobba med marknadsföring.

VI REKOMMENDERAR

 • 6 juni, 2022

  Magnolia ’Alnarp’

  Trädet är relativt starkväxande och har en rak genomgående stam med samlad krona som passar i både och park- och gatumiljö. Får vackra lätt rosaröda blommor.

 • 6 juni, 2022

  Magnolia ’Ingemar’

  En korsning mellan M. 'Yellow Bird' och M. 'Gold Star'. Medelstort träd med en sammanhållen, symmetrisk, konisk krona med stark genomgående stam. Blommar vackert i citrongult i maj.

 • 6 juni, 2022

  Magnolia x loebneri ’Leonard Messel’

  De rosa blommorna har långa slanka kronblad som böjer sig bakåt i olika riktningar och ger ett skirt och luftigt intryck.

Läs fler rekommendationer >>

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.

SORTIMENT