Och så var sommaren kommen…

Stångby Plantskola Nyhetsrev. Sommaren är kommen.

Bladutspring och blomning har präglat hela maj månad och ack så efterlängtad grönskan är. Dagarna känns längre, kanske dels tack vare ljuset, kanske dels på grund av att vi kommit in den mest hektiska tiden på året. Ja, nu märks det att säsongen dragit igång på riktigt!

Expedition jobbar hårt med att plocka ordrar och leverera ut till kund. Leveranser sker så gott som under veckans alla dagar och vi gläds av att se alla platser som förnyas med grönska tack vare er. Odling kämpar på med framför allt ogräsrensning och bevattning och säljavdelningen har fullt upp med rådgivning och stöttning vid leveranser.

Med andra ord är det höga växlar i så gott som hela verksamheten, men oroa dig inte, det är då vi jobbar som allra bäst!

När sommaren är kommen nalkas också semester, men även om vi hoppas på värme och sol så är också regnet välkommet. Sommaren 2018 slipper vi helst att uppleva på nytt så vi ber till vädergudarna och håller tummar och tår att detta blir växtlighetens sommar.

Glad sommar!

– Stångby Redaktionen 

JUST NU!

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Bjälklagslistan finns på hemsidan!

  Bjälklagslistan finns nu på hemsidan

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Plantera vårplanteringsarter på hösten?

  Plantera vårplanteringsarter på hösten?

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Sommartstängt 2023 vecka 29-30.

  Sommarstängt vecka 29–30

 • Stångby Plantskola, Nyhetsbrev. Beställ vårlökar för leverans i höst nu!

  Beställ vårlökar för leverans i höst nu

LÄSVÄRT

 • Stångby Plantskola, Personalporträtt. Madelene Holmsten, logistikansvarig i Märsta. Gävle, Uppland.

  7 juni, 2023

  Personalporträtt

  Madelene har logistikansvar för alla leveranser i Uppland och Gävle. Som logistikansvarig har man många bollar i luften samtidigt vilket Madelene trivs bra med. Hon är otroligt lugn och föredrar när det är höga växlar, då jobbar hon som bäst. 

 • Stångby Plantskola Reportage, Nyhetsbrev. Erik Jönsson, Göteborgsposten. Stadens träd - miljöhjältar som förtjänar bättre.

  7 juni, 2023

  Stadens träd – miljöhjältar som förtjänar bättre

  Tidigare i år intervjuades vår kollega Erik Jönsson för Göteborgsposten. Nu finns det möjlighet att ta del av reportaget som handlar om de positiva effekterna som träd har på människan och klimatet och vilka anledningarna till misslyckad etablering vid nyplantering kan bero på.

 • Stångby Plantskola Nyhetsbrev. Stångby Akademi logotyp.

  7 juni, 2023

  Planeringen inför höstens program är igång

  Planering inför höstens program pågår för fullt och vi har planer kring att till hösten introducera ännu fler seminarier, webbinarier och guidade visningar. Ett projekt som vi jobbat med under en längre tid är att utöka vårt utbud av TCYK Yrkesbevis.

VI REKOMMENDERAR

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Cornus kousa var chinensis 'China Girl' - kinesisk blomsterkornell.

  7 juni, 2023

  Cornus kousa var. chinensis ‘China Girl’

  Svagväxande buske med upprätt vasformat växtsätt och med grenar som efter ett tag blir mer horisontella. Bladverket är sirligt mörkgrönt. Blommorna som kommer i maj-juni är infattade i fyra stora vita svepeblad som håller sig länge och som dessutom attraherar fjärilar, bin och andra insekter.

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Tilia mongolica - mongoisk lind.

  7 juni, 2023

  Tilia mongolica

  En mindre lind med rundad krona och nickande årsskott. Bladen är små (ca 5 cm), skirt gröna med oregelbundet djupt sågad bladkant och utdragen bladspets. Mycket vacker och härdig lind som bryter sent och bär skir grönska som mot hösten färgas vackert i gula till lila höstfärger. Blommar sent och är därför, likt silverlinden, en viktig nektargiva under sensommaren.

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Sorbus x thuringiaca 'Fastigiata' - rundoxel.

  7 juni, 2023

  Sorbus x thuringiaca ‘Fastigiata’ E

  Först smalt upprättväxande, senare nästan klotrund med ett tätt grenverk. Bladen är variabla, oftast flikade längst ner och grovt tandade i toppen. Blommar med vita fluffiga blomställningar i maj-juni, senare rik fruktsättning med stora röda frukter som sitter länge.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.