God jul och Gott Nytt År

Framför oss väntar en lång vinter och vi gör oss redo för att välkomna det nya året. Efter ett intensivt men framför allt, givande år, ser vi nu fram emot att vila upp oss under jul. Men innan vi går på julledighet vill tacka alla våra fantastiska kunder för detta år och ser fram emot värdefulla samarbeten under 2024.

Ett nytt år medför också spännande förändringar och händelser! I januari och februari kommer vi att påbörja arbetet med att implementera vårt nya affärssystem. Våra förhoppningar är att det ska förenkla för oss i varje steg, från offerter, orderläggning, lagerhållning med mera, och att vi därmed också ska kunna erbjuda er ännu bättre service!

Uppbyggnaden av våra nya hallar är i full gång och vi ser fram emot att inviga de nya lokalerna i vår. Vi ämnar bjuda in er alla till Öppet Hus, för att visa plantskolan och våra nya lokaler, men mer om det under nästa år!

Nu vill vi, från oss alla, till er alla, önska en riktigt God Jul och Gott Nytt År

– Stångby Redaktionen 

JUST NU!

 • Stångby Nyheter - Öppettider under jul. God jul och gott nytt år!

  Öppettider under jul

 • Stångby Plantskola, Nyhetsbrev. Nya hallar, nybyggnation.

  Vi bygger upp Stångby!

 • Stångby Nyheter - Beställ dina airpotodlade träd och solitärer nu!

  Beställ dina airpotodlade träd och solitärer inför nästa höst

 • Stångby Nyheter - Träffa oss på våren mässor 2024.

  Träffa oss på vårens mässor!

LÄSVÄRT

 • Reportage Stångby Nyheter, Anna Levinsson. Låt växterna ta hand om dagvattnet.

  22 december, 2023

  Trädens förmåga att omhänderta dagvatten

  I mars 1991 skrev Olle Andersson i ett nummer av Stångby Nyheter om vikten av att låta växterna ta hand om dagvattnet. Nu, ungefär 33 år senare, förklarar Anna Levinsson, forskare inom urban vegetation, hur översvämningar kan påverka våra stadsträd och upplyser om deras tolerans mot höga vattenstånd.

 • Stångby Nyheter - Stångby Akademi kursprogram 2024.

  22 december, 2023

  Vårvinterns kursprogram är här!

  Äntligen är vårvinters kursprogram här! Missa inte att ta del av våra lärorika kurser och intressanta webbinarium eller varför inte nätverka på ett seminarium? Vårt utbud är brett och med ett spännande program ser vi fram emot att vara ditt kompetenscenter 2024.

 • Erik Jönsson - Stångby Plantskola. Sortiment och kundansvarig. Personalporträtt.

  21 december, 2023

  Personalporträtt

  Med en bakgrund inom konstvetenskap fick Erik så småningom upp ögonen för landskapsvård i allmänhet och trädvård i synnerhet. Därmed uppkom också idén att utbilda sig till arborist. Erik började jobba som kvalitetskontrollant på Stångby, för att sedan bli sortiment- och kundansvarig.

VI REKOMMENDERAR

 • Stångby Nyheter - vi rekommenderar. Salix alba var. chermesina ‘Vinterglöd’ E - korallpil.

  22 december, 2023

  Salix alba var. chermesina ‘Vinterglöd’ E

  Garanterar kraftigt färgade årsskott i gult till orangerött och god härdighet. Sorten har en smalt pyramidformad krona och föredrar näringsrika, fuktiga jordar i full sol. Ett vackert parkträd, särskilt utmed åar och andra fuktstråk.

 • Stångby Nyheter - vi rekommenderar. Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' - hängcypress.

  22 december, 2023

  Chamaecyparis nootkatensis ’Pendula’

  En annorlunda och underlig växt med genomgående stam och ett fåtal helt horisontella huvudgrenar varifrån de matt gröna skotten hänger. Passar särskilt fint framför en homogen ljus yta där det arkitektoniska växtsättet kommer mer till sin rätt.

 • Stångby Nyheter - vi rekommenderar. Acer griseum - kopparlönn.

  22 december, 2023

  Acer griseum

  Kopparlönnen bildar en attraktiv brunglänsande bark som framträder när stammarna blivit lite kraftigare. Den yttersta barken är avflagnande likt björkens näver och utmärker sig framför allt i motljus vid en lågt stående sol.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.