Säsongens startskott ljuder nu

Ljuset är på väg tillbaka och det märks redan att dagarna blir längre. Det ligger vår i luften och vad är väl mer efterlängtat än de allra första knopparna som tittar fram efter vintervilan. 

Hos oss kan man däremot inte prata om någon vintervila, tvärtom.

Under vårvinterns mörkaste och kallaste dagar har vi ställt oss frågor som; Hur ser odlingsplaneringen ut? Hur säkerställer vi kvalitén vid leveranser? Var behöver vi stärka upp? Hur kan vi minska vårt miljöavtryck? Vilka hjälpmedel kan vi ta fram till våra kunder?

I detta nummer är vi glada att få presentera två digitala verktyg som vi hoppas kan komma till glädje för den som söker ett snabbt och enkelt svar; FAQ – en samling av vanligt förekommande frågor, och “Veckans perennlista” för den som är ute efter en guidning i valet av sorter.

Vi vill även påminna varandra om vår miljö, genom ett reportage om vad vi som växtanvändare kan göra för att värna den biologiska mångfalden.

Sist men inte minst; missa inte filmen om hur det går till när vi odlar i Air-Pot!

Som ni märker har vintern gett oss tid att utveckla och realisera många av de idéer som lagts fram under året, och vi har hunnit kraftsamla och stärka organisationen inför säsongen. Säsongen vars startskott ljuder nu.

Vi hoppas det blir en trevlig läsning!
– Stångby Redaktionen 

JUST NU!

 • euphorbia-hakonechloa

  Veckans perennlista – ett nytt hjälpmedel

 • klump-sasong-snart-over

  Vårens klumpsäsong är snart slut!

 • FAQ-stangby-nyheter

  FAQ – Här hittar du svaren på dina frågor

 • traffa-oss-pa-varens-massor

  Träffa oss på vårens mässor

LÄSVÄRT

 • biologisk-mangfald-bi-2

  22 mars, 2022

  Biologisk mångfald i urbana miljöer

  Den hårdgjorda staden ställer höga krav på växterna och kraven höjs ytterligare i en framtid med ökade klimatförändringar med mer extremväder som följd. För att bemöta dessa utmaningar blir det allt vanligare att plantera exotiska arter.

 • odla-i-air-pot-1

  22 mars, 2022

  Såhär går det till när vi odlar i Air-Pot®

  Under mars och april grävs frilandsodlade träd upp ur marken och sätts i Air-Pot® för vidare kultur i plantskolan under minst en säsong. Se videon för att få en inblick om hur det går till när vi gör Air-Pot på Stångby Plantskola.

 • Madeleine-hellborg

  22 mars, 2022

  Personalporträtt

  Madeleine är odlingsplaneringsansvarig och har en viktig roll i både det administrativa och praktiska odlingsarbetet. Hennes skickliga hantverk syns särskilt på våra träd och solitärer med Premium-kvalitet.

VI REKOMMENDERAR

 • Prunus-shirotae-blomning

  22 mars, 2022

  Prunus ’Shirotae’

  Bildar en utpräglat bred och gles krona med i det närmaste horisontella grenar, under vilka de vita blommorna hänger i stora klasar under april-maj. ’Shirotae’ bjuder på en lätt doft, och de enskilda blommorna blir upp till 5,5cm vida.

 • Prunus-x-yedoensis-blommor

  22 mars, 2022

  Prunus x yedoensis

  Detta ett av de mest planterade prydnadskörsbären i dess hemland, Japan. Ett otroligt rikblommigt, mindre träd med en utpräglat bred och luftig krona.

 • Prunus-padus-ultuna-e-blomning

  22 mars, 2022

  Prunus padus fk Ultuna E

  Är någon doft så känd och uppskattad som häggens? Denna starkväxande stora buske avlöser de mer tidigblommande prunusarna i maj. Då blommar den med stora, vita, doftande blomkolvar, som i september har mognat till svarta bär.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.

SORTIMENT