Våren är kommen

Stångby Nyheter Nyhetsbrev 9 2024 Mars

De första vårlökarna har gjort sin entré och fåglarna har bytt till en ljuvare ton. Vinterns grusade gator är snart ett minne blott och solen värmer gott mot var mans hud. Det är vår i luften, som vi längtat! Även hos oss på Stångby är det vår, de första växtleveranserna är återigen på väg ut för att planteras i den soluppvärmda marken.

Under vintern fokuserade vi framför allt på arbetet med implementeringen av vårt nya affärssystem. Ännu är vi inte helt i land med detta, men vi jobbar vidare och kommer allt närmre målet för var vecka. Planeringen för Öppet Hus på plantskolan, även kallat Plantskoledagen, har fortlöpt under vintern. Nu kan vi konstatera att vi den 5 SEPTEMBER 2024 bjuder in till en dag du inte får missa! Så, se till att SAVE THE DATE, så återkommer vi med en officiell inbjudan längre fram.

Vi önskar er alla en god säsong och en glad påsk!

– Stångby Redaktionen

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

LÄSVÄRT

 • Reportage Gästskribent Stångby Nyheter Kyrkogård Träd Maximilian Löfgren

  12 mars, 2024

  Träden på kyrkogården igår, idag och imorgon 

  Maximilian Löfgren, Landskapsingenjör på Landskapsgruppen, berättar om trädens betydelsefulla roll på våra kyrkogårdar. Hur behöver vi tänka kring framtida trädplanteringar på våra kyrkogårdar, där man både behöver ta hänsyn till kyrkogårdar som kulturmiljö och växtskadegörare som förhindrar oss från att ersätta träd rakt av?

 • Stångby Akademi TCYK Yrkesbevis Skötsel Beskärning Växtkännedom Certifiering

  12 mars, 2024

  TCYK Certifiering – Ett värde för både dig och din personal

  Jobbar du inom den gröna sektorn och tycker det är viktigt att kompetensutveckla och stärka dina medarbetare kunskapsmässigt? Certifiera dina kunskaper genom ett yrkesbevis!

 • Stångby Plantskola, Nyhetsbrev Personalporträtt. Malin Henriksson - Inköp Lignoser och Vedartat

  12 mars, 2024

  Personalporträtt

  Malin är uppväxt på en gård utanför Landskrona och i och med hennes uppväxt uppkom intresset för det gröna tidigt. Väl i vuxen ålder var det ingen överraskning att hon valde att utbilda sig till trädgårdsmästare. Med en trädgårdsmästarexamen i handen sökte Malin sig till Stångby där hon idag jobbar som inköpare, av främst lignoser dvs vedartade växter.

VI REKOMMENDERAR

 • Tårbjörk, Betula pendula 'Youngii'

  12 mars, 2024

  Betula pendula ‘Youngii’

  Tårbjörken är ett litet vindtåligt träd med vacker, extremt hängande karaktär och behöver i princip bindas upp för att höjas. Skapar som äldre individer rum under kronan. Bladen spricker ut i ljust grön färg, för att senare bli friskt gröna.

 • Hängkatsura, Cercidiphyllum japonicum 'Pendulum'

  12 mars, 2024

  Cercidiphyllum japonicum ’Pendulum’

  Hängkatsuran har ett starkt hängande växtsätt med grenar som ofta når marken, men växer inte på höjden om du inte binder upp ett skott. Får precis som rena arten vackert hjärtformade blad som sitter parvis längs grenarna. På hösten skiftar bladfärgen från ljust grönt till gul och i samband med detta uppkommer också den fantastiskt söta, kakliknande doften.

 • Fagus sylvatica 'Pendula' - hängbok

  12 mars, 2024

  Fagus sylvatica ‘Pendula’

  Hängboken är ett otroligt maffigt parkträd med ett arkitektoniskt växtsätt med långa hängande grenar. Men det är inte förrän den kommer upp i äldre åldrar som den går ifrån sitt ungdomliga, smala intryck.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.