Jobba hos oss

Stångby Plantskola är en av Sveriges främsta leverantör av växter när det gäller kvalitet, kompetens och service. Vi arbetar professionellt och fokuserar på växter av hög kvalitet samtidigt som vi arbetar nära våra kunder och leverantörer. Företaget är starkt expanderande med ca 50 fast anställda.

Stångby odlar huvudsakligen företablerade alléträd och fruktträd. Huvudkontor och odling finns i Stångby utanför Lund och ett säljkontor samt logistikcenter i Märsta. Försäljningen sker mot företag inom gröna sektorn och kundkretsen är i första hand trädgårdsanläggare, kommuner och kyrkogårdsförvaltningar. Ett breddat växtsortiment, från perenner till alléträd, efterfrågas och som en naturlig följd är handeln en viktig del av verksamheten.

Jobba på en certifierad plantskola

Stångby är unikt i plantskolebranschen med vad gäller att ha medarbetare där majoriteten är tillsvidareanställda. Att inte friställa personal över vintern ger en långsiktig trygghet för både företaget och dess anställda. Vi har tillsammans med fackförbundet arbetat fram ett anställningsavtal som är till gagn för alla parter. Vi sysselsätter även ett fåtal säsongsanställda som garanteras avtalsenliga löner. Allt vårt målmedvetna arbete inom detta område har gjort att vi är en av de första plantskolor som blivit certifierade enligt IP-arbetsvillkor 2017:2.

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss!

Lediga jobb

Just nu!

Just nu har vi en ledig tjänst ute på annons. 

Stockholm/Mälardalen: Säljare/Projektresurs

Läs mer om tjänsten nedan:

Stockholm/Mälardalen: Säljare

Nu söker vi en driven och serviceinriktad säljare/projektresurs.
Företaget är i en expansiv fas och vi behöver stärka upp vårt team i Stockholm/Mälardalen.

I en bransch där projekten blir mer komplicerade, kraven på oss som leverantör större och behovet av en bred kunskapsbank ökar så söker vi dig som har insyn i våra kunders verklighet. Tillsammans med vårt säljteam vill vi öka erbjudandet i vår försäljning genom din bakgrund och kunskap.

Du kommer tillsammans med oss vara med i hela säljkedjan; från offertförfrågan till leverans och efter att kunden planterat sina växter.

Vi söker dig som har en bakgrund inom mark och anläggning, som kan förstå våra kunders utmaningar och behov. Du bör ha god kännedom om byggprocessen, vara bekväm med att arbetsleda och ta ett helhetsansvar kring projekt. En viss baskunskap gällande växter i gatumiljö är meriterande men inte ett krav. Vi hoppas att du är nyfiken, engagerad och serviceinriktad, som vill utvecklas i ett företag och en bransch som växer.

Körkort är ett krav då du förväntas vara ute på kundbesök, projekt och delta på mässor och event. Du är ett av våra ansikten utåt så en positiv inställning och rätt attityd är av högsta betydelse. Vi värdesätter att du är stresstålig och gillar när det är högt tempo då det under vissa perioder på året är intensivt arbete.

Tillträde är planerat i mars 2023.  Vi samarbetar med Adecco under denna rekrytering och hänvisar till deras sida för vidare info och ansökan. Länk till Adecco >>

Sök snarast då vi arbetar med löpande urval.

Säsongsanställning

Just nu!

Just nu söker vi ingen säsongspersonal.

Vilket personalbehov finns?

Vårt personalbehov är som störst under vårsäsongen och då behöver vi personal till främst produktion. Redan i september börjar vi söka personal inför den kommande våren. Säsongsanställning pågår vanligtvis från mitten av mars fram till midsommar samt några platser under sommarmånaderna.

Hur gör jag för att söka?

Vi annonserar lediga tjänster på vår hemsida så du uppmanas att hålla ögonen öppna. Inför vårsäsongen brukar vi börja söka personal hösten innan (september-oktober), för att ha alla platser tillsatta innan vinteruppehållet, men det går alltid att skicka intresseansökan till Torbjörn Bengtsson som är ansvarig för våra säsongare. Viktig information att få med i din ansökan är; vilka veckor du är intresserad av att jobba, en personbeskrivning och CV.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få jobba med under min säsongsanställning?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Man brukar börja med att jobba med inkrukning och utsättning för att sedan hjälpa till med bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland. Det kan vara ett tungt och krävande jobb rent fysiskt så en stark rygg och god form är viktigt för din egen hälsa.

Får jag utbildning som säsongsarbetare?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

Praktikplats

Vi tror på ett nära samarbete mellan skola och näringsliv och uppmuntrar till praktik under sin skolperiod. Hos oss har du en möjlighet att prova på och få en möjlighet till erfarenhet inom branschen, vare sig du utbildar dig till arborist, anläggare, hortonom, trädgårdsingenjör eller landskapsarkitekt.

Hur många praktikplatser har ni?

Det är väldigt varierande beroende på säsong och vi har under året ett begränsat antal platser. Det är därför bra om du är ute i god tid så att vi tillsammans kan planera in din praktik så bra som möjligt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Är du intresserad av praktikplats hos oss kan du som elev eller er lärare kontakta Torbjörn i Lund och Elisabeth i Märsta, som är praktikantansvariga hos oss. Viktig information att få med är vilken skola/utbildning du går på och vilka veckor du är intresserad av att praktisera hos oss.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få göra under min praktik?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Det är svårt att svara på exakt vad man får göra som praktikant, då det beror på dina tidigare erfarenheter, ålder och under vilken tid på året du gör din praktik. Här listar vi några moment som man skulle kunna tänka sig ingår i din praktik: Inkrukning och utsättning, bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland.

Får jag utbildning som praktikant?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

God arbetsmiljö i fokus

För oss är en god arbetsmiljö viktig och vi jobbar ständigt för att utveckla och förbättra organisationen både på individ- och gruppnivå. Då vi jobbar väldigt nära varandra är det viktigt med kommunikation och respekt för varandra.