Jobba hos oss

Stångby Plantskola är en av Sveriges främsta leverantör av växter när det gäller kvalitet, kompetens och service. Vi arbetar professionellt och fokuserar på växter av hög kvalitet samtidigt som vi arbetar nära våra kunder och leverantörer. Företaget är starkt expanderande med ca 50 fast anställda.

Stångby odlar huvudsakligen företablerade alléträd och fruktträd. Huvudkontor och odling finns i Stångby utanför Lund och ett säljkontor samt logistikcenter i Märsta. Försäljningen sker mot företag inom gröna sektorn och kundkretsen är i första hand trädgårdsanläggare, kommuner och kyrkogårdsförvaltningar. Ett breddat växtsortiment, från perenner till alléträd, efterfrågas och som en naturlig följd är handeln en viktig del av verksamheten.

Jobba på en certifierad plantskola

Stångby är unikt i plantskolebranschen med vad gäller att ha medarbetare där majoriteten är tillsvidareanställda. Att inte friställa personal över vintern ger en långsiktig trygghet för både företaget och dess anställda. Vi har tillsammans med fackförbundet arbetat fram ett anställningsavtal som är till gagn för alla parter. Vi sysselsätter även ett fåtal säsongsanställda som garanteras avtalsenliga löner. Allt vårt målmedvetna arbete inom detta område har gjort att vi är en av de första plantskolor som blivit certifierade enligt IP-arbetsvillkor 2017:2.

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss!

Lediga jobb

Just nu!

Just nu har vi en ledig tjänst ute på annons. 

Stockholm/Mälardalen: Expedition och Logistik

Läs mer om tjänsten nedan:

Till Märsta söker vi en driven och serviceinriktad person till Expedition och Logistik

Företaget är i en expansiv fas och vi stärker nu upp vårt team i Stockholmsregionen.

Vi söker dig som är engagerad och självgående samt serviceinriktad och som vill vara med och bidra till att utveckla och stärka varumärket Stångby tillsammans med teamet i Märsta.

Dina arbetsuppgifter är varierande inom främst expedition.
 • Tillsammans med vår logistikkoordinator planera inkommande och utgående leveranser från Stångby (Lund) till Märsta och ut till kund.
 • Bevaka leveranser och kommunicera med kunder och chaufförer.
 • Prioritera uppgifter för att nå förväntade leveransdatum till kund.
 • Underhålla god kundservice.
 • Färdigställa och samordna följesedlar till fakturering.
 • Lasta och lossa växter.
 • Göra mottagningskontroll av ankommande växter.
 • Arbeta med orderplock.
 • Vid behov leverera växter med hjälp av företagets bilar (B-körkort)
 • I samråd med närmsta chef arbeta med att förbättra arbetsmiljön.
Kvalifikationer
 • God växtkunskap
 • Du har minst B-körkort
 • Du är van att ta egna initiativ, ingenting är omöjligt.
 • Du har en positiv inställning.
 • Du är stresstålig, noggrann och kan jobba både i team och enskilt.

Omfattning 100 % , vi tillämpar årsarbetstid vilket under högsäsong innebär längre dagar för att sedan kunna jobbare kortare under lågsäsong.

Tillträde tidig vår

Arbetstider 07.00-16.00

Lön enligt kollektivavtal

Placering Märsta

Du är välkommen med din ansökan genom att skicka in ditt CV och personliga brev till madelene.holmsten@stangby.nu

Märk din ansökan med ”Expedition Märsta”.

För mer information om tjänsten kontakta Madelene Holmsten, tel. 072 077 38 17 eller mejl madelene.holmsten@stangby.nu. Sista ansökningsdag är 10/3.

Vi ser fram emot din ansökan!

(Söker ni säsongsanställning eller praktikplats vänligen se längre ned på sidan)

Säsongsanställning

Just nu!

Just nu har vi inga lediga säsongsanställningar. Ni kan läsa mer om vilket behov vi har och när vi normalt sett lägger ut fler tjänster nedan.

Vilket personalbehov finns?

Vårt personalbehov är som störst under vårsäsongen och då behöver vi personal till främst produktion. Redan i september börjar vi söka personal inför den kommande våren. Säsongsanställning pågår vanligtvis från mitten av mars fram till midsommar samt några platser under sommarmånaderna.

Hur gör jag för att söka?

Vi annonserar lediga tjänster på vår hemsida så du uppmanas att hålla ögonen öppna. Inför vårsäsongen brukar vi börja söka personal hösten innan (september-oktober), för att ha alla platser tillsatta innan vinteruppehållet, men det går alltid att skicka intresseansökan till Annika Woulo i Lund eller Jörgen i Märsta som är ansvarig för våra säsongare. Viktig information att få med i din ansökan är; vilka veckor du är intresserad av att jobba, en personbeskrivning och CV.

Lund: Annika Woulo – annika@stangby.nu

Märsta: Jörgen A. Warpman – jorgen@stangby.nu

Vad kommer jag att få jobba med under min säsongsanställning?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna skiljer sig till viss del åt i Lund och Märsta. I Lund brukar man börja med att jobba med inkrukning och utsättning för att sedan hjälpa till med bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland. I Märsta brukar man få jobba med bevattning, tränsning, ogräsrensing och till viss del delta vid lossning/lastning. Det kan vara ett tungt och krävande jobb rent fysiskt så en stark rygg och god form är viktigt för din egen hälsa.

Får jag utbildning som säsongsarbetare?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

Praktikplats

Vi tror på ett nära samarbete mellan skola och näringsliv och uppmuntrar till praktik under sin skolperiod. Hos oss har du en möjlighet att prova på och få en möjlighet till erfarenhet inom branschen, vare sig du utbildar dig till arborist, anläggare, hortonom, trädgårdsingenjör eller landskapsarkitekt.

Hur många praktikplatser har ni?

Det är väldigt varierande beroende på säsong och vi har under året ett begränsat antal platser. Det är därför bra om du är ute i god tid så att vi tillsammans kan planera in din praktik så bra som möjligt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Är du intresserad av praktikplats hos oss kan du som elev eller er lärare kontakta Annika i Lund och Elisabeth i Märsta, som är praktikantansvariga hos oss. Viktig information att få med är vilken skola/utbildning du går på och vilka veckor du är intresserad av att praktisera hos oss.

Lund: Annika Woulo – annika@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få göra under min praktik?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Det är svårt att svara på exakt vad man får göra som praktikant, då det beror på dina tidigare erfarenheter, ålder och under vilken tid på året du gör din praktik. Här listar vi några moment som man skulle kunna tänka sig ingår i din praktik: Inkrukning och utsättning, bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland.

Får jag utbildning som praktikant?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

God arbetsmiljö i fokus

För oss är en god arbetsmiljö viktig och vi jobbar ständigt för att utveckla och förbättra organisationen både på individ- och gruppnivå. Då vi jobbar väldigt nära varandra är det viktigt med kommunikation och respekt för varandra.