Jobba hos oss

Jobba på en certifierad plantskola

Stångby är unikt i plantskolebranschen med vad gäller att ha medarbetare där majoriteten är tillsvidareanställda. Att inte friställa personal över vintern ger en långsiktig trygghet för både företaget och dess anställda. Vi har tillsammans med fackförbundet arbetat fram ett anställningsavtal som är till gagn för alla parter. Vi sysselsätter även ett fåtal säsongsanställda som garanteras avtalsenliga löner. Allt vårt målmedvetna arbete inom detta område har gjort att vi är en av de första plantskolor som blivit certifierade enligt IP-arbetsvillkor 2017:2.

Anmäl dig vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad på vad som händer hos oss!

Läs mer om oss
Stångby Nyheter

Lediga jobb

Just nu!

Marknadssupport

Vill du vara med på en unik tillväxtresa och bli en del av det härliga gänget på Stångby? Nu har du chansen! Vi växer så det knakar och söker just nu dig som älskar att skapa kreativt innehåll och är serviceinriktad.

Om rollen
Är du en person som tycker om att skapa varumärkesbyggande och säljande visuellt innehåll? Är du den som ofta kommer med kreativa idéer och har koll på de senaste trenderna inom den gröna branschen? Vill du hjälpa till att leverera en förstklassig kundupplevelse? Då är det dig vi söker.

Rollen är operativ och du kommer att arbeta både på uppdrag och eget initiativ, varpå vi vill att du är stark både produktions- och idémässigt.

Din huvuduppgift är att skapa intresse och engagemang kring vårt varumärke och hjälpa till med våra seminarier, webbinarier och event. Som ansiktet utåt för Stångby Plantskola ska du även ha ett stort intresse för det gröna samt se till så att kunderna får den bästa tänkbara serviceupplevelsen.

Du kommer göra det här (och säkert mer):

 • Producera högkvalitativt content (rörligt, stillbild, skriftligt) till våra digitala kanaler såsom webb, sociala medier, nyhetsbrev etc.
 • Stå värd för våra seminarier, webbinarier och andra event
 • Stötta upp vår säljavdelning med sälj- och kundsupport

Vi ser gärna att du:

 • Har erfarenhet av digitalt content-skapande
 • Har goda kunskaper i Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, After Effects och/eller Premier Pro.
 • Är en skicklig textredigerare och duktig på att uttrycka dig skriftligt
 • Är social, omhändertagande och inte rädd för att tala inför grupp,
 • Är självgående, ansvarstagande och trivs i ett högt tempo med många parallella projekt samtidigt och är van att jobba mot deadlines
 • Har grundläggande växtkunskaper
 • Är social, utåtriktad och har lätt för att ta kontakt med människor
 • Har en positiv och ödmjuk attityd

Låter det spännande?
Sök jobbet! Tjänsten är en heltidstjänst med start i augusti. Kontoret ligger i Märsta, Stockholm. B-körkort krävs.

Sista ansökningsdag är den 25 maj 2022 och intervjuer sker löpande. Ansök genom att bifoga CV och berätta kort om själv i ett personligt brev. Märk din ansökan med ”Marknadssupport”.
För frågor om tjänsten, kontakta Victoria Andersson, victoria@stangby.nu

I den här rekryteringsprocessen kommer vi lägga stor vikt på din personliga lämplighet. För att trivas i den här rollen tror vi att du är en riktig teamplayer, gillar att ha mycket att göra och förstår vikten av att alltid leverera den bästa servicen till våra kunder.

Säsongsanställning

Just nu!

Just nu har vi inga lediga tjänster.

Vilket personalbehov finns?

Vårt personalbehov är som störst under vårsäsongen och då behöver vi personal till främst produktion. Redan i september börjar vi söka personal inför den kommande våren. Säsongsanställning pågår vanligtvis från mitten av mars fram till midsommar samt några platser under sommarmånaderna.

Hur gör jag för att söka?

Vi annonserar lediga tjänster på vår hemsida så du uppmanas att hålla ögonen öppna. Inför vårsäsongen brukar vi börja söka personal hösten innan (september-oktober), för att ha alla platser tillsatta innan vinteruppehållet, men det går alltid att skicka intresseansökan till Torbjörn Bengtsson som är ansvarig för våra säsongare. Viktig information att få med i din ansökan är; vilka veckor du är intresserad av att jobba, en personbeskrivning och CV.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få jobba med under min säsongsanställning?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Man brukar börja med att jobba med inkrukning och utsättning för att sedan hjälpa till med bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland. Det kan vara ett tungt och krävande jobb rent fysiskt så en stark rygg och god form är viktigt för din egen hälsa.

Får jag utbildning som säsongsarbetare?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

Praktikplats

Vi tror på ett nära samarbete mellan skola och näringsliv och uppmuntrar till praktik under sin skolperiod. Hos oss har du en möjlighet att prova på och få en möjlighet till erfarenhet inom branschen, vare sig du utbildar dig till arborist, anläggare, hortonom, trädgårdsingenjör eller landskapsarkitekt.

Hur många praktikplatser har ni?

Det är väldigt varierande beroende på säsong och vi har under året ett begränsat antal platser. Det är därför bra om du är ute i god tid så att vi tillsammans kan planera in din praktik så bra som möjligt.

Hur gör jag för att söka praktikplats?

Är du intresserad av praktikplats hos oss kan du som elev eller er lärare kontakta Torbjörn i Lund och Elisabeth i Märsta, som är praktikantansvariga hos oss. Viktig information att få med är vilken skola/utbildning du går på och vilka veckor du är intresserad av att praktisera hos oss.

Lund: Torbjörn Bengtsson – torbjorn@stangby.nu

Märsta: Elisabeth Rovelstad – elisabeth@stangby.nu

Vad kommer jag att få göra under min praktik?

Hos oss jobbar man i mindre grupper om 2-4 personer. Vi försöker i största mån att variera dina arbetsuppgifter. Det är svårt att svara på exakt vad man får göra som praktikant, då det beror på dina tidigare erfarenheter, ålder och under vilken tid på året du gör din praktik. Här listar vi några moment som man skulle kunna tänka sig ingår i din praktik: Inkrukning och utsättning, bevattning, uppbindning, käppning, beskärning och ogräsrensning. Arbetet sker både i våra hallar men även ute på friland.

Får jag utbildning som praktikant?

Du får en introduktion vid varje nytt moment och kommer jobba nära vår ordinarie personal. Du får på detta sätt lära dig många olika delar av hur en plantskola fungerar.

God arbetsmiljö i fokus

För oss är en god arbetsmiljö viktig och vi jobbar ständigt för att utveckla och förbättra organisationen både på individ- och gruppnivå. Då vi jobbar väldigt nära varandra är det viktigt med kommunikation och respekt för varandra.

OM STÅNGBY PLANTSKOLA