Vinterkvalitet

När längtan efter svällande knoppar och fågelkvitter infinner sig såhär under vårvintern kan väntan kännas lång, men det finns mycket praktfullt att njuta av redan nu!  Tidigblommande arter är glada inslag som ger oss en föraning om de ljusare tider som väntar, tex trollhassel och kejsarolvon i januari/februari och hassel, sälg och forsythia i mars/april. 

En annan växtgrupp som verkligen visar sitt värde under årets avlövade månader är våra barrväxter. Inte bara står de för volym och grönska under en annars karg och färglös tid, de är även fenomenala spelare i fråga om ett långsiktigt hållbart stadsklimat.   

 • Vi rekommenderar Hamamelis x intermedia 'Arnold Promice'

  3 februari, 2022

  Hamamelis x intermedia ’Arnold Promise’

  Hybridtrollhasslarna är brett vasformade, luftiga buskar med karaktäristisk blomning på bar kvist någon gång mellan jul och april. Blommorna är väldoftande och tofsliknande och förekommer i olika varma färger beroende sort. Bladen som sedan slår ut är stora och matt gröna och ger om hösten busken dess andra stora värde, de sprakande höstfärgerna i gult och orange.

 • Cedrus atlantica ‘Glauca’ - blå atlasceder

  2 februari, 2022

  Cedrus atlantica ‘Glauca’

  Cedersläktet är sina få arter till trots både mångformigt och odlingsvärt, främst i södra Sverige och gärna i varma lägen. Cedrarna är aristokrater bland barrträden, och när du ser en fullvuxen individ förstår du varför. Bredkroniga majestäter breder med åren ut sig och får skärmlika mycket karaktärsfulla kronor, men även i ung ålder har dessa träd karaktär.

 • Pinus heldreichii syn. P. leucodermis - ormskinnstall

  1 februari, 2022

  Pinus heldreichii (syn. P. leucodermis)

  Denna tall bär en friskt grön barrskrud med vackert kontrasterande kottar, som först är violetta för att sedan bli askgrå likt barken. Benämningen ormskinnstall kommer från just barken, som flagnar i tunna flagor likt en orm som ömsar sitt skinn.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola, Stångby Premium, det är skillnad på träd och träd.

  Det är skillnad på träd och träd

 • Stångby Plantskola, Godispåse - sortiment 2024.

  Ta del av Stångbys godispåse!

 • Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

  Klumpsäsongen och invintrande perenner

 • Stångby Plantskola, Elmia Park 2023. HPJ Garden, Kortegaard Planteskole, Stangby Akademi

  Elmia Park 2023

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.