3 februari, 2022

Vi rekommenderar Hamamelis x intermedia 'Arnold Promice'

Hamamelis x intermedia ’Arnold Promise’ – hybridtrollhassel

Hybridtrollhasslarna är brett vasformade, luftiga buskar med karaktäristisk blomning på bar kvist någon gång mellan jul och april. Blommorna är väldoftande och tofsliknande och förekommer i olika varma färger beroende sort. Bladen som sedan slår ut är stora och matt gröna och ger om hösten busken dess andra stora värde, de sprakande höstfärgerna i gult och orange. Buskarna trivs i väldränerad humusrik jord, helst i halvskugga, och planteras med fördel där du ofta passerar vintertid, tillexempel nära gångar, entréer eller på atriumgårdar. 

Sorten ‘Arnold Promise’ har starkt mörkgula blommor, som kommer något senare än hos de övriga sorterna. Detta gör sorten till en av de bättre för plantering lite längre upp i landet, då blommorna inte lika lätt fryser bort. Med sina 2 meter hög och ungefär lika bred är vår gode Arnold ett smycke för både den lilla och stora anläggningen. Härdig till zon 3. 

Vi rekommenderar Hamamelis x intermedia 'Arnold Promice'

Hamamelis x intermedia ’Arnold Promise’ – Solitär (Sol) 300-350 företablerad i Air-Pot® – Stångby Plantskola

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.