Vårflor

Än sover björk och ljung, ros och hyacinter 

Men redan i januari/februari kan vi njuta av blomsterprakt från trollhassel och kejsarolvon medan vi väntar på att hassel, sälg och forsythia ska vakna framåt mars/april. Dessa tidigblommande arter är glada inslag och ger oss en föraning om de ljusare tider som väntar, och intrycket blir nästan sagolikt och exotiskt där de kontrasterar mot den runt om sovande världen. 

 • Viburnum farrei - Kejsarolvon

  6 februari, 2023

  Viburnum farrei

  Upprättväxande, lövfällande buske som med åren får en mer överhängande form. Rosa knoppar som slår ut i vitt från januari till april med den huvudsakliga blomningen i mars-april. Blommorna doftar härligt.

 • Cornus mas - Körbärskornell

  6 februari, 2023

  Cornus mas

  En stor buske till litet träd, mest känd för sin iögonfallande gula blomning på bar kvist tidigt på våren och sina vackert röda, ätliga körsbärsliknande bär tidigt på hösten. Fina höstfärger i lila-gula toner.

 • Salix caprea - Sälg

  6 februari, 2023

  Salix caprea

  Sälg är ofta en flerstammig buske eller mindre träd med rundat växtsätt. Vackrast är den på våren med de silvergrå videkissarna som sedan slår ut i guldgult innan bladutspring.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.