6 februari, 2023

Cornus mas - Körbärskornell

Cornus mas – körsbärskornell

En stor buske till litet träd, mest känd för sin iögonfallande gula blomning på bar kvist tidigt på våren och sina vackert röda, ätliga körsbärsliknande bär tidigt på hösten. Fina höstfärger i lila-gula toner. Utmärkt som litet uppstammat träd där den flagnande barken blottas. Föredrar näringsrika lerjordar med ett pH runt 6,5–7 eller däröver, men är som etablerad både värmegynnad och torktålig. Att plantera rysk blåstjärna, Scilla siberica, under är ett effektfullt och väl beprövat sätt att höja effekten ytterligare.

Körsbärskornellen är en fantastisk vårblommande buske som även finns i trädkvaliteter. Gör sig bra som alléträd på mindre gator och torg. Trivs i det varma stadsklimatet. Zon: I-IV Höjd: 4-6 m Bredd: 5-7 m.

Cornus mas - Körbärskornell

Cornus mas – knoppsprickning – Stångby Plantskola

JUST NU!

 • Viktiga Hålltider i vår

  Viktiga hålltider under vårsäsong

 • HPJ Garden - Trädgårdstillbehör

  HPJ Garden – Ny samarbetspartner

 • Träffa oss på Mässa

  Passa på att träffa oss på vårens mässor

 • Stångby Växtkatalog 2023

  Ny prislista 2023 och uppdaterad växtkatalog!

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.