6 februari, 2023

Cornus mas - Körbärskornell

Cornus mas – körsbärskornell

En stor buske till litet träd, mest känd för sin iögonfallande gula blomning på bar kvist tidigt på våren och sina vackert röda, ätliga körsbärsliknande bär tidigt på hösten. Fina höstfärger i lila-gula toner. Utmärkt som litet uppstammat träd där den flagnande barken blottas. Föredrar näringsrika lerjordar med ett pH runt 6,5–7 eller däröver, men är som etablerad både värmegynnad och torktålig. Att plantera rysk blåstjärna, Scilla siberica, under är ett effektfullt och väl beprövat sätt att höja effekten ytterligare.

Körsbärskornellen är en fantastisk vårblommande buske som även finns i trädkvaliteter. Gör sig bra som alléträd på mindre gator och torg. Trivs i det varma stadsklimatet. Zon: I-IV Höjd: 4-6 m Bredd: 5-7 m.

Cornus mas - Körbärskornell

Cornus mas – knoppsprickning – Stångby Plantskola

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.