Fågel- och insektsvänner

I och med urbaniseringen försvinner fåglarnas och insekternas bo- och födoplatser i rasande takt. Det innebär att det är viktigare än någonsin att tänka lite extra på växterna som faktiskt gynnar djuren som vi är ack så beroende av. Därför har vi samlat ett axplock av träd och buskar som är lite extra nära vänner med våra fåglar och insekter.

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Cornus kousa var chinensis 'China Girl' - kinesisk blomsterkornell.

  7 juni, 2023

  Cornus kousa var. chinensis ‘China Girl’

  Svagväxande buske med upprätt vasformat växtsätt och med grenar som efter ett tag blir mer horisontella. Bladverket är sirligt mörkgrönt. Blommorna som kommer i maj-juni är infattade i fyra stora vita svepeblad som håller sig länge och som dessutom attraherar fjärilar, bin och andra insekter.

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Tilia mongolica - mongoisk lind.

  7 juni, 2023

  Tilia mongolica

  En mindre lind med rundad krona och nickande årsskott. Bladen är små (ca 5 cm), skirt gröna med oregelbundet djupt sågad bladkant och utdragen bladspets. Mycket vacker och härdig lind som bryter sent och bär skir grönska som mot hösten färgas vackert i gula till lila höstfärger. Blommar sent och är därför, likt silverlinden, en viktig nektargiva under sensommaren.

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Vi rekommenderar. Sorbus x thuringiaca 'Fastigiata' - rundoxel.

  7 juni, 2023

  Sorbus x thuringiaca ‘Fastigiata’ E

  Först smalt upprättväxande, senare nästan klotrund med ett tätt grenverk. Bladen är variabla, oftast flikade längst ner och grovt tandade i toppen. Blommar med vita fluffiga blomställningar i maj-juni, senare rik fruktsättning med stora röda frukter som sitter länge.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.