Prunusspecial

Såhär i slutet av mars när solen börjar värma och vårlökarna tittar upp så går vi i väntans tider. Blommor och blad annonserar sin ankomst med svällande knoppar och det vi väntar på är såklart körsbärsträdens blomning. När de kala grenarna börjar skimra i vitt och rosa så känner vi det på oss, och när de tillslut täcks av fluff och färg då vet vi. Det är vår! 

Nedan har vi listat våra körsbärsfavoriter, tillsammans med en lite senare bubblare – häggen!  

 • Prunus-shirotae-blomning

  22 mars, 2022

  Prunus ’Shirotae’

  Bildar en utpräglat bred och gles krona med i det närmaste horisontella grenar, under vilka de vita blommorna hänger i stora klasar under april-maj. ’Shirotae’ bjuder på en lätt doft, och de enskilda blommorna blir upp till 5,5cm vida.

 • Prunus-x-yedoensis-blommor

  22 mars, 2022

  Prunus x yedoensis

  Detta ett av de mest planterade prydnadskörsbären i dess hemland, Japan. Ett otroligt rikblommigt, mindre träd med en utpräglat bred och luftig krona.

 • Prunus-padus-ultuna-e-blomning

  22 mars, 2022

  Prunus padus fk Ultuna E

  Är någon doft så känd och uppskattad som häggens? Denna starkväxande stora buske avlöser de mer tidigblommande prunusarna i maj. Då blommar den med stora, vita, doftande blomkolvar, som i september har mognat till svarta bär.

 • Prunus-spire

  22 mars, 2022

  Prunus ‘Spire’

  Ett perfekt prydnadsträd för små utrymmen då den är relativt långsamväxande och har en smal vasformad krona, som med åren blir något mer oregelbunden. ’Spire’ bjuder liksom många andra prydnadskörsbär på svallande blomning på bar kvist, och låter oss njuta av rosapudrade vita blommor redan i april.

 • Prunus-sargentii-blad

  22 mars, 2022

  Prunus sargentii

  Ett litet träd till stor buske med starkt upprätt, mycket karaktäristiskt, vasformigt växtsätt. Blomningen kommer strax innan eller i samband med bladutspringet och består av enkla, ljust rosa blommor i slutet av april-början av maj. Bladutspringet går i koppartoner, och höstfärgen i lysande orangeröd.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.