6 juni, 2022

E-Planta Utvalt för Svenskt Klimat

Ny verksamhetsledare på E-planta

I mars 2022 tillträdde Hanna Ramn som ny verksamhetsledare för E-planta. Vi blev lite nyfikna och ringde upp henne för att ta pulsen med några korta frågor.

Vad är din bakgrund?
– Jag har läst på Landskapsingenjörsprogrammet och innan dess jobbade jag i blomsterbutik. Efter studierna har jag framför allt jobbat med drift i offentliga miljöer, både inom kommun och skötsel- och anläggningsföretag. De senaste 10 åren har jag jobbat som platschef för olika företag och senast på Green Landscaping Skåne AB.

Vad tror du blir din största utmaning?
– Som jag ser det just nu är det att nå fram till den privata konsumenten. Så att de blir lika medvetna att E-planta är det självklara valet, såsom det är i det professionella segmentet. En annan utmaning, som är mer långsiktig, är att bibehålla och förvalta kvaliteten och kunskapen. En uppgift jag är väldigt ödmjuk inför.

Vad ser du mest fram emot med jobbet?
– Nu är jag ju ganska ny på jobbet men det som fick mig att vilja ha jobbet var att jag visste att det är bra produkter och som man jobbar med långsiktigt, det är något jag verkligen ser fram emot.
En bonus, som jag kanske inte reflekterade över innan jag började jobba, var att jag får träffa så många kunniga och skickliga människor. Nätverket kring E-planta är så peppigt och ger så mycket energi. Det tycker jag är både roligt och inspirerande!

Om du bara får välja en växt, vilken är din favoritväxt?
– Just nu är jag helt såld på Clematis ’Georg’ E, den har helt sagolika blommor i djupt blåviolett.

Visste du att vi är E-planta producent?  

Jo så är det!  

E-planta är en kvalitetsbeteckning på träd och buskar som är särskilt utvalda för att klara vårt många gånger tuffa svenska klimat.
E-beteckningen garanterar ett växtmaterial som är friskt och motståndskraftigt mot sjukdomar/skadegörare men också att du alltid får samma växt vid kompletteringsplanering. E-plantor märks med ett stort E efter det latinska namnet, ex Prunus avium E. Även virusfria, certifierade fruktträd och bärväxter märks med beteckningen.
 

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.