4 april, 2023

Akademi Personal

Vårvinterns program börjar nå sitt slut

Akademins högsäsong börjar så smått avta och det har varit riktigt kul att så många har deltagit på våra olika aktiviteter under vårvintern.  

Bland annat har vi haft seminarium med teman som Green Wasting – Lyckas eller misslyckas med Gustav Nässlander och Johan Östberg och Power Perenner för framtiden – enligt Skärpa Studio på tre orter i Sverige; Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Under vårvintern hann vi även starta upp två nya webbserier, som dessutom har spelats in.  

En där vi ber olika företagare fokusera på växtanvändning ur deras perspektiv och i serien får vi följa företagarens egna resa i arbetslivet. Företagarna bor och arbetar i olika växtzoner och ståndorter, har olika infallsvinklar, kundgrupper och angriper sina utmaningar på olika sätt. Hittills har vi haft två företagare som föreläst under våren; Peter Linder och Marika Delin. Under året kommer det även finnas möjlighet att delta på ett studiebesök tillsammans med företagaren. Denna kursdel är separat och mer info och anmälan finns på Akademins hemsida.

Den andra serien handlar om växtskadegörare, där man får en inblick i de skadegörare som påverkar trädets vitalitet och utveckling samt dess förmåga att leverera ekosystemtjänster. Dessa insikter kan hjälpa dig att ta beslut i fråga om att fortsätta planera och nyplantera trädet, samt även ge stöd i beslut om att bevara eller fälla trädet. Hittills finns Pinus och Quercus tillgängliga, men flera släkten kommer behandlas under 2023. Håll utkik! 

På gång på Stångby Akademi är att vi snart kommer börja utveckla vår nya hemsida som ska förbättra användarvänligheten för er och förenkla administrationen för oss. Win win! Det ser vi fram emot! 

Nigel Dunnett 

Dessutom hade vi ett lite större event med en internationell föreläsare som gick av stapeln på Färgfabriken i Stockholm. Ett koncept vi hoppas på att kunna arrangera fler av i framtiden. Vi ser så fram emot att hålla event oss för oss närmare varandra och ger en större möjlighet att utbyta kunskap och glädje. 

Mingelbilder från eventet >> 

Aktuella Inspelade webbinarium

Växtanvändning i Fokus
Peter Linder – Arkitektur och växter 
Marika Delin – Naturnära trädgårdsform

Växtskadegörare i fokus
Quercus
Pinus

Hållbara Växtbäddar – En serie i 5 delar
Jordartslära – Anna Pettersson Skog
Markfysik – Anna Pettersson Skog
Markkemi – Anna Pettersson Skog
Markbiologi – Håkan Wellander
AMA – kommer i höst

Våga ta greppet om Rosorna
Henrik Morin

Buskarnas Återtåg
Johan Slagstedt

JUST NU!

 • Stångby Plantskola, Stångby Premium, det är skillnad på träd och träd.

  Det är skillnad på träd och träd

 • Stångby Plantskola, Godispåse - sortiment 2024.

  Ta del av Stångbys godispåse!

 • Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

  Klumpsäsongen och invintrande perenner

 • Stångby Plantskola, Elmia Park 2023. HPJ Garden, Kortegaard Planteskole, Stangby Akademi

  Elmia Park 2023

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.