Acer shirasawanum ‘Aureum’

Acer shirasawanum ‘Aureum’, gulbladig solfjäderslönn, är en långsamtväxande liten buske/träd med vackert och dekorativt bladverk i lysande limegult. Blommorna är ceriseröda och står i mycket fin kontrast till det uppsprickande bladverket. Utvecklas bäst i skyddat halvskuggigt läge i en humusrik, väldränerad jord. Undvik tung lerjord samt starkt solexponerade lägen. Ett elegant träd för finsmakaren.

Japanska lönnar
De så kallade japanska lönnarna, såsom Acer palmatum, A. japonicum och A. shirasawanum finns i en uppsjö av färger och former, i allt från bonsaier till mindre träd. Gemensamt för dem är kravet på lä i en näringsrik och fuktig men väldränerad jord i sol till halvskugga. I katalogen presenteras några av de mest populära och användbara, men många fler finns att tillgå, kontakta oss för tillgång och priser.

Vetenskapligt namn

Acer shirasawanum ‘Aureum’

Svenskt namn

Gulbladig solfjäderslönn

Höjd

2-3 m

Bredd

1,5-2,5 m

Zon

I-III (-IV)

ACER

Acer är ett stort släkte med många odlingsvärda arter, allt från små buskar till stora träd.

Förutom de karaktäristiska bladen, de många prydnadsvärdena och de motsatta knopparna är lönnarna mycket uppskattade för sina vackra höstfärger i sprakande gult och rött.

De flesta lönnarna är anspråkslösa vad gäller jorden men en näringsrik och något fuktig jord är att föredra. Det är dock mycket viktigt med god dränering.

Många lönnar får frostsprickor på stammarna då de står på dåligt dränerade och/eller kompakterade jordar. Detta leder ofta till försvagade träd och vikten av en genomsläpplig jord är därför betydande.

Lönnsläktet är känsligt för beskärning under vårvintern då släktet savar/blöder lätt. Därför beskärs Acer under juliseptember.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.