1 februari, 2022

Pinus heldreichii syn. P. leucodermis - ormskinnstall

Pinus heldreichii (syn. P. leucodermis) – ormskinnstall 

Denna tall bär en friskt grön barrskrud med vackert kontrasterande kottar, som först är violetta för att sedan bli askgrå likt barken. Benämningen ormskinnstall kommer från just barken, som flagnar i tunna flagor likt en orm som ömsar sitt skinn. Trädet är i ungdomen tätt och smalt pyramidalt men utvecklar med åldern en något luftig krona, dock fortfarande samlad och pyramidal.  

Då den är pionjär i sin karaktär planteras den med fördel i full sol för bäst utveckling, i djup och väldränerad jord med pH strax över neutralt. Pinus heldreichii är en mycket vacker tall som med full utveckling blir 15-18 meter hög och 7-10 meter bred. Den är väl lämpad som gatuträd då den som etablerad tål både den torka och värme, som staden i många fall innebär, och i viss utsträckning även är tålig för både mark- och luftsalt. Härdig är den också! Åtminstone upp till zon 4. 

Pinus heldreichii syn. P. leucodermis - ormskinnstall

JUST NU!

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Bjälklagslistan finns på hemsidan!

  Bjälklagslistan finns nu på hemsidan

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Plantera vårplanteringsarter på hösten?

  Plantera vårplanteringsarter på hösten?

 • Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Sommartstängt 2023 vecka 29-30.

  Sommarstängt vecka 29–30

 • Stångby Plantskola, Nyhetsbrev. Beställ vårlökar för leverans i höst nu!

  Beställ vårlökar för leverans i höst nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.