1 februari, 2022

Pinus heldreichii syn. P. leucodermis - ormskinnstall

Pinus heldreichii (syn. P. leucodermis) – ormskinnstall 

Denna tall bär en friskt grön barrskrud med vackert kontrasterande kottar, som först är violetta för att sedan bli askgrå likt barken. Benämningen ormskinnstall kommer från just barken, som flagnar i tunna flagor likt en orm som ömsar sitt skinn. Trädet är i ungdomen tätt och smalt pyramidalt men utvecklar med åldern en något luftig krona, dock fortfarande samlad och pyramidal.  

Då den är pionjär i sin karaktär planteras den med fördel i full sol för bäst utveckling, i djup och väldränerad jord med pH strax över neutralt. Pinus heldreichii är en mycket vacker tall som med full utveckling blir 15-18 meter hög och 7-10 meter bred. Den är väl lämpad som gatuträd då den som etablerad tål både den torka och värme, som staden i många fall innebär, och i viss utsträckning även är tålig för både mark- och luftsalt. Härdig är den också! Åtminstone upp till zon 4. 

Pinus heldreichii syn. P. leucodermis - ormskinnstall

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.