19 oktober, 2023

Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

Klumpsäsongen och invintrande perenner

Det har hittills varit en varm och mild höst vilket innebär att uppgrävningen av träd påbörjas senare än vanligt. För att klumpsäsongen ska kunna sätta i gång behöver växterna invintra först. Vi beräknar kunna starta med uppgrävningen av häckväxter och mindre solitärer i vecka 43 och hoppas kunna påbörja uppgrävningen för resterande kvalitéer kort där efter.

Trots det milda höstvädret som varit börjar perennerna invintra. Det är inte alltid en självklarhet att perenner som levereras denna tid på året är de frodigaste man någonsin sett, de kan till och med sakna synliga växtdelar ovan jord, men trots detta är hösten en perfekt tid för plantering.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.