19 oktober, 2023

Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

Klumpsäsongen och invintrande perenner

Det har hittills varit en varm och mild höst vilket innebär att uppgrävningen av träd påbörjas senare än vanligt. För att klumpsäsongen ska kunna sätta i gång behöver växterna invintra först. Vi beräknar kunna starta med uppgrävningen av häckväxter och mindre solitärer i vecka 43 och hoppas kunna påbörja uppgrävningen för resterande kvalitéer kort där efter.

Trots det milda höstvädret som varit börjar perennerna invintra. Det är inte alltid en självklarhet att perenner som levereras denna tid på året är de frodigaste man någonsin sett, de kan till och med sakna synliga växtdelar ovan jord, men trots detta är hösten en perfekt tid för plantering.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola, Stångby Premium, det är skillnad på träd och träd.

  Det är skillnad på träd och träd

 • Stångby Plantskola, Godispåse - sortiment 2024.

  Ta del av Stångbys godispåse!

 • Stångby Plantskola - klumpsäsongen och invintrande perenner

  Klumpsäsongen och invintrande perenner

 • Stångby Plantskola, Elmia Park 2023. HPJ Garden, Kortegaard Planteskole, Stangby Akademi

  Elmia Park 2023

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.