6 februari, 2023

Viktiga Hålltider i vår

Viktiga hålltider under vårsäsong 2023

Beställ vårens lökar nu
Redan i januari och februari läggs planen för årets lökodling, så lägger ni er beställning redan nu har ni goda chanser att få precis det ni vill ha i höst! Ju senare ordern läggs, desto mer begränsat blir nämligen sortimentet. Lökarna levereras sedan vecka 40–46 beroende på art.

När kan ni få era växter?
Så fort marken är planteringsbar och lufttemperaturen inte är allt för kall börjar vi leverera ut växter igen efter vinteruppehållet, och redan nu är era kundansvariga att ta emot era förfrågningar och förbereda vårens leveranser. Perennleveranserna låter vänta på sig ett tag till, ca vecka 15 är de igång igen.

Klump kan levereras fram till och med April
När tjälen går ur marken börjar klumpsäsongen, och träden grävs upp för leverans så länge de fortfarande är i vila, det vill säga fram till och med april. Vissa träd slår ut redan i mars, och så snart trädet börjat grönska är det grävstopp! Utanför klumpssäsongen finns istället krukodlade växter och träd i Airpot® att tillgå.

Behöver ni företablerade träd till hösten?
Företablerade träd i Airpot® kan levereras hela den tjälfria perioden. De har ett välförgrenat och intakt rotsystem som optimerar etableringen på den nya växtplatsen, vilket i sin tur gynnar stark tillväxt och god kondition.

Företablerad kvalitet är särskilt bra att beställa för arter som tenderar att vara svåretablerade (tex Quercus och Juglans), som annars är bundna till vårplantering (tex Betula, Magnolia och vintergröna arter) eller som slår ut tidigt eller avmognar sent och därmed har en väldigt kort klumpsäsong (tex Carpinus, Robinia och Salix).

Beställ dina företablerade träd i god tid! Vi har ett visst utbud av företablerade träd tillgängliga, men för att säkra leverans av företablerat material under hösten 2022 behöver vi ha din beställning senast under mars månad.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.