22 mars, 2022

euphorbia-hakonechloa-2

Veckans perennlista – ett nytt hjälpmedel

Efterfrågan på växter har under en tid varit större än tillgången och odlingen har inte hunnit skalas upp för att tillgodose det ökade behovet, med bristsituationer som följd. Vi samarbetar tätt med flertalet svenska och utländska perennodlare för att hitta det som våra kunder efterfrågar.  

Perenner har korta odlingscykler, vilket medför att tillgången fluktuerar mycket under säsongerna. För att ge en översikt över vad som finns tillgängligt just nu, presenterar vi på Stångby varje vecka en uppdaterad lista på hemsidan med de perenner som finns tillgängliga hos våra olika leverantörer.  

Listan representerar tillgången under innevarande vecka och uppdateras en gång i veckan, så artiklar i listan kan ha sålt slut och fler kan ha tillkommit. Den ger en indikation på vad som finns just nu, men också på vad som finns att tillgå generellt under säsongen. Vissa arter är mer säsongsbetonade än andra. Exempelvis så finns vårblommande växter så som Paeonia och Dicentra främst på våren. Samma gäller höstblommande plantor så som Rudbeckia, Echinacea och Hylotelephium som då finns i större sortiment under hösten.

Lösenord: stangbypremium

JUST NU!

 • Viktiga Hålltider i vår

  Viktiga hålltider under vårsäsong

 • HPJ Garden - Trädgårdstillbehör

  HPJ Garden – Ny samarbetspartner

 • Träffa oss på Mässa

  Passa på att träffa oss på vårens mässor

 • Stångby Växtkatalog 2023

  Ny prislista 2023 och uppdaterad växtkatalog!

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.