4 april, 2023

Veckans Perennlista

Nu kör vi igång med “Veckans Perennlista”  

Efterfrågan på växter har under en tid varit större än tillgången och odlingen har inte hunnit skalas upp för att tillgodose det ökade behovet, med bristsituationer som följd. Vi samarbetar tätt med flertalet svenska och utländska perennodlare för att hitta det som våra kunder efterfrågar.  

Perenner har korta odlingscykler, vilket medför att tillgången fluktuerar mycket under säsongerna. För att ge en översikt över vad som finns tillgängligt just nu, presenterar vi på Stångby varje vecka en uppdaterad lista på hemsidan med de perenner som finns tillgängliga hos våra olika leverantörer.  

Listan representerar tillgången under innevarande vecka och uppdateras en gång i veckan, så artiklar i listan kan ha sålt slut och fler kan ha tillkommit. Den ger en indikation på vad som finns just nu, men också på vad som finns att tillgå generellt under säsongen. Vissa arter är mer säsongsbetonade än andra. Exempelvis så finns vårblommande växter så som Paeonia och Dicentra främst på våren. Samma gäller höstblommande plantor så som Rudbeckia, Echinacea och Hylotelephium som då finns i större sortiment under hösten.

Under säsong försöker vi lägga ut den på tisdagar. 

För att komma åt perennlista behöver du inloggningsuppgifter. 
Lösenord: stangbypremium 

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.