3 februari, 2022

Säsongsstart - Missa inte viktiga hålltider

Säsongen är igång! 

När kan ni få era växter?
Från och med NU börjar vi leverera ut växter igen efter vinteruppehållet. På vissa håll dröjer sig tjälen kvar ett tag till, men våra kundansvariga står beredda att ta emot era förfrågningar och förbereda vårens leveranser. Perennerna sover fortfarande, ssssch, men ungefär vecka 15 borde de ha vaknat igen efter den välförtjänta vilan. 

Klump kan levereras fram till och med April
När tjälen gått ur marken börjar klumpsäsongen och träden grävs upp för leverans så länge de fortfarande är i vila, det vill säga fram till och med april. Vissa träd slår ut redan i mars och så snart trädet börjat grönska är det grävstopp! Då finns istället krukodlade växter och träd i Airpot® att tillgå. 

Beställ vårens lökar nu
Det kan verka tidigt, men redan i januari och februari läggs planen för årets lökodling. Så lägger ni er beställning redan nu har ni goda chanser att få precis det ni vill ha i höst! Ju senare ordern läggs, desto mer begränsat blir nämligen sortimentet. Lökarna levereras sedan vecka 40–46 beroende på art. 

Och just det!
Träd som ska företableras för höstleverans beställs senast under mars, läs mer om det här;

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.