7 juni, 2023

Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Bjälklagslistan finns på hemsidan!

Bjälklagslistan finns nu på hemsidan

Stångbys bjälklagssortiment är ett handplockat urval av torktåliga arter och sorter som lämpar sig särskilt väl för bjälklagens utmanande växtmiljö.

Växterna har företrädesvis en begränsad slutstorlek och odlas i flerstam-/solitärkvalitet för en lägre tyngdpunkt i planteringen. Träden företableras också i en lättviktsjord för att matcha det vanligaste substratet i bjälklagsplantering och genomgår dessutom en intensiv beskärning för att uppnå en stark och vindtålig grenstruktur. Genom att öka växtbäddens yta – och på så vis sprida lasten över bjälklaget – kan jordvolymen ändå bli tillräcklig för att försörja ett spännande och variationsrikt växtmaterial.

Bjälklagsplanteringarna präglas av en konstant utsatthet på hustak och ovanpå underjordiska parkeringsgarage. Jordarna torkar upp snabbare och vindpåverkan är vanligtvis större än i standardplanteringar. Inte minst beror detta på utmaningen i att etablera en sammanhängande flerskiktad grönmiljö där växterna hjälps åt att hålla kvar luftfuktigheten. Brist på vatten, näring och regelbunden tillförsel av organiskt material är också ständiga utmaningar. Därför är det med omsorg som vi väljer ut vårt sortiment av bjälklagsträd. Bara de mest robusta arterna och sorterna kvalar in.

Och med detta har vi nu sammanställt årets sortiment av företablerade solitärträd för bjälklagsplantering!

För att komma åt bjälklagslistan behöver du inloggningsuppgifter.
Lösenord: stangbypremium

PS: Kontakta din säljare för information om tillgång och pris.

JUST NU!

 • Stångby Plantskola Nu gör vi nya AP-träd - se hur man gör och beställ till ditt projekt

  Nu gör vi nya AP-träd – se hur vi gör och beställ till ditt projekt

 • Stångby Nyheter Tidigare Projekt

  Ta en titt på våra tidigare projekt

 • Stångby Nyheter - Ny eplanta Ribes nigrum balsgård martin e

  Ny E-planta – Ribes nigrum BALSGÅRD® MARTIN E

 • Stångby Nyheter - Spana efter vårlökar och beställ för leverans i höst

  Säkra din favoriter – Beställ dina vårlökar redan nu

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.