7 juni, 2023

Stångby Plantskola. Nyhetsbrev. Just nu. Bjälklagslistan finns på hemsidan!

Bjälklagslistan finns nu på hemsidan

Stångbys bjälklagssortiment är ett handplockat urval av torktåliga arter och sorter som lämpar sig särskilt väl för bjälklagens utmanande växtmiljö.

Växterna har företrädesvis en begränsad slutstorlek och odlas i flerstam-/solitärkvalitet för en lägre tyngdpunkt i planteringen. Träden företableras också i en lättviktsjord för att matcha det vanligaste substratet i bjälklagsplantering och genomgår dessutom en intensiv beskärning för att uppnå en stark och vindtålig grenstruktur. Genom att öka växtbäddens yta – och på så vis sprida lasten över bjälklaget – kan jordvolymen ändå bli tillräcklig för att försörja ett spännande och variationsrikt växtmaterial.

Bjälklagsplanteringarna präglas av en konstant utsatthet på hustak och ovanpå underjordiska parkeringsgarage. Jordarna torkar upp snabbare och vindpåverkan är vanligtvis större än i standardplanteringar. Inte minst beror detta på utmaningen i att etablera en sammanhängande flerskiktad grönmiljö där växterna hjälps åt att hålla kvar luftfuktigheten. Brist på vatten, näring och regelbunden tillförsel av organiskt material är också ständiga utmaningar. Därför är det med omsorg som vi väljer ut vårt sortiment av bjälklagsträd. Bara de mest robusta arterna och sorterna kvalar in.

Och med detta har vi nu sammanställt årets sortiment av företablerade solitärträd för bjälklagsplantering!

För att komma åt bjälklagslistan behöver du inloggningsuppgifter.
Lösenord: stangbypremium

PS: Kontakta din säljare för information om tillgång och pris.

JUST NU!

 • Stångby Nyheter - Öppettider under jul. God jul och gott nytt år!

  Öppettider under jul

 • Stångby Plantskola, Nyhetsbrev. Nya hallar, nybyggnation.

  Vi bygger upp Stångby!

 • Stångby Nyheter - Beställ dina airpotodlade träd och solitärer nu!

  Beställ dina airpotodlade träd och solitärer inför nästa höst

 • Stångby Nyheter - Träffa oss på våren mässor 2024.

  Träffa oss på vårens mässor!

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.