Lonicera x tellmanniana

Lonicera x tellmanniana, tellmanskaprifol är en kraftigväxande kaprifol med stora koppargula blommor i juni-juli, som dock är doftlösa. Knopparna är ilsket röda. Utvecklas bäst i skuggiga lägen, men klarar även sol bara rötterna hålls skuggade. Mull- och näringsrik jord med jämn fuktighet är bäst. Klarar dock torrare jordar.

Vetenskapligt namn

Lonicera x tellmanniana

Svenskt namn

Tellmanskaprifol

Höjd

4-5 m

Bredd

2-4 m

Zon

1-4

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.