Lonicera henryi

Lonicera henryi, vintertry är en städsegrön klättrare utan större prydnadsvärden i blomning och fruktsättning. Det är det mörka och blankt gröna bladverket som gör den här växten odlingsvärd. Kräver dock skyddade, skuggiga lägen med hög luftfuktighet, vilket begränsar användningen. Kan dock användas som marktäckare. Jorden bör vara fuktighetshållande och näringsrik med god dränering.

Vetenskapligt namn

Lonicera henryi

Svenskt namn

Vintertry

Höjd

1-2 m

Bredd

-

Zon

1-2

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.