Lonicera reticulata ’Silver’ E

Lonicera reticulata ’Silver’ E, daggkaprifol är mer eller mindre en klängande växt som kräver stöd för att ta sig uppåt. Fungerar även som låg buske. Bladen är vackert silvriga och buskens största attraktion. Blommorna är gula, doftlösa och inte lika vackra som hos andra kaprifolier. Frukten är rödorange. En lättodlad växt med många användningsområden.

Vetenskapligt namn

Lonicera reticulata ’Silver’ E

Svenskt namn

Daggkaprifol

Höjd

3 m

Bredd

1 m

Zon

1-4

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.