Lonicera ’Honey Baby’

Lonicera ’Honey Baby’, trädgårdskaprifol är en liten, buskformig kaprifol som inte blir större än en halvmeter vilket gör den utmärkt för krukor och lådor. Kan även användas i ros- eller perennrabatter. Låga ståndortskrav och en enastående doft gör den här växten mycket odlingsvärd. Äldre plantor bör klippas ner på våren, då de ändå hinner blomma under sommaren.

Vetenskapligt namn

Lonicera ’Honey Baby’

Svenskt namn

Trädgårdskaprifol

Höjd

0,3-0,4 m

Bredd

0,3-0,5 m

Zon

1-4

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.