Lonicera caprifolium

Lonicera caprifolium, äkta kaprifol är en tidigblommande kaprifol som visar sina vitrosa blommor redan i maj och fortsätter under juni. Blommorna doftar starkt och angenämt, särskilt på kvällen. Blommorna är mycket nektarrika. Växer bäst på kalk- och humusrika, fuktiga jordar i sol eller delvis skugga. Blomningen kan utebli på för skuggiga växtplatser, men vill gärna ha skugga och fukt på rötterna. Kan bli en smula skräpig efter blomning i samband med att de orangeröda bären mognar.

Vetenskapligt namn

Lonicera caprifolium

Svenskt namn

Äkta kaprifol

Höjd

2-3 m

Bredd

1-3 m

Zon

1-3

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.