Lonicera x heckrottii

Lonicera x heckrottii, blomsterkaprifol är en mycket blomvillig kaprifol vars knoppar är laxrosa till orange. De utslagna blommorna är blåröda till purpurfärgade på utsidan och gulaktiga på insidan. Blommar från juni och kan fortsätta in i september. Doftar fantastiskt! Äldre exemplar blir ofta kala nertill. Är inte krävande vad det gäller jord, men föredrar fuktighetshållande näringsrik jord i något skuggiga lägen. Klarar sol vid god tillgång till fukt. Blommar inte i djup skugga. Växer relativt långsamt och blir ibland mer busklik.

Vetenskapligt namn

Lonicera x heckrottii

Svenskt namn

Blomsterkaprifol

Höjd

3-4 m

Bredd

1,5 - 3 m

Zon

1-5

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.