Lonicera periclymenum

Lonicera periclymenum, skogskaprifol är en försommarblommande kaprifol med blommor i rosagula toner och härlig doft framåt kvällen. Växer bra i både soliga och skuggiga lägen, även om både blom och fruktsättning är rikligare i sol. Får om hösten knallröda bär. Klarar sig bra bland Bohusläns klippor och är inte kinkig med jorden. Föredrar dock något sura, humusrika jordar.

Vetenskapligt namn

Lonicera periclymenum

Svenskt namn

Skogskaprifol

Höjd

3-5 m

Bredd

2-3 m

Zon

1-6

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.