Lonicera x brownii ’Dropmore Scarlet’

Lonicera x brownii ’Dropmore Scarlet’, eldkaprifol är en vacker kaprifol som blommar med lysande rödorange, tubformade blommor från juli ända in i september, ibland även in i oktober. Bör odlas i fuktig, mull- och näringsrik och väldränerad jord i något skuggiga lägen. Även i sol om jorden är tillräckligt fuktig. Eldkaprifolens blommor är doftlösa och sterila, varvid frukt ej bildas.

Vetenskapligt namn

Lonicera x brownii ’Dropmore Scarlet’

Svenskt namn

Eldkaprifol

Höjd

2-3 m

Bredd

1,5-2 m

Zon

1-4

LONICERA

De slingrande lianerna inom släktet Lonicera är mycket omtyckta, framförallt för de rikliga och ljuvligt doftande blommorna, vars doft framkommer särskilt bra om kvällen.

Släktet innehåller flertalet arter och hybrider med olika blomningstid.

Genom att samplantera två eller tre kaprifoler får du en mycket långvarig blomning. Kaprifoler har en tendens att bli risiga och bör skäras ner med jämna mellanrum.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.