Tsuga mertensiana

Tsuga mertensiana, berghemlock är en mycket vacker hemlock som skiljs från sina likar då den bär blågrå barr. Arten utvecklar ett slankt habitus med genomgående stam och korta sidogrenar. Ett vackert inslag för parkmark på svala ståndorter i rika och jämnt fuktiga jordar. Tål skugga men får bäst utveckling i sol.

Vetenskapligt namn

Tsuga mertensiana

Svenskt namn

Berghemlock

Höjd

10-15 m

Bredd

4-6 m

Zon

I-V (-VI)

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Tsuga

Hemlocksläktet består av få ibland svårskiljda men mycket vackra arter. Vanligtvis korta och trubbiga mörkt grönglänsande barr och små dekorativa kottar. Hemlockarna härstammar från svala och nederbördsrika bergsområden och fordrar jämn tillgång på fukt. De lämpar sig i odling bäst som parkträd i friska men väldränerade och rika jordar i sol till skugga.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.