Tsuga canadensis ’Jeddeloh’

Tsuga canadensis ’Jeddeloh’, hemlock är en rund och kuddlik sort med små barr som är något ljusare än artens. En rolig sort för solitärbruk men även bland perenner och marktäckare samt intill gångar och i grusytor. Bör många gånger användas istället för t ex fågelbogranar och klottujor.

Vetenskapligt namn

Tsuga canadensis 'Jeddeloh'

Svenskt namn

Hemlock

Höjd

0,8 m

Bredd

1 m

Zon

I-IV

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Tsuga

Hemlocksläktet består av få ibland svårskiljda men mycket vackra arter. Vanligtvis korta och trubbiga mörkt grönglänsande barr och små dekorativa kottar. Hemlockarna härstammar från svala och nederbördsrika bergsområden och fordrar jämn tillgång på fukt. De lämpar sig i odling bäst som parkträd i friska men väldränerade och rika jordar i sol till skugga.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.