Tsuga canadensis

Tsuga canadensis, hemlock är ett ångsamväxande och vanligtvis flerstammigt träd med en öppen och luftig krona med horisontella grenvåningar. Barren är korta och mörkt gröna. Unga barr är skirt ljusgröna. Trivs i sol till halvskugga, tål mer skugga som ung. Föredrar näringsrika jordar men klarar det mesta bara de inte är våta. En mycket vacker solitär för både park och trädgård. Vacker som flerstammig eller i grupper och som överståndare till lägre växter. En växt som idag används för lite. Mycket vacker som klippt häck.

Vetenskapligt namn

Tsuga canadensis

Svenskt namn

Hemlock

Höjd

7-9 m

Bredd

4-6 m

Zon

I-III

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Tsuga

Hemlocksläktet består av få ibland svårskiljda men mycket vackra arter. Vanligtvis korta och trubbiga mörkt grönglänsande barr och små dekorativa kottar. Hemlockarna härstammar från svala och nederbördsrika bergsområden och fordrar jämn tillgång på fukt. De lämpar sig i odling bäst som parkträd i friska men väldränerade och rika jordar i sol till skugga.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.