Tsuga diversifolia fk Mustila E

Tsuga diversifolia fk Mustila E, japansk hemlocksgran är ett långsamväxande barrträd med elegant växtsätt, grenar något yviga. Barren är korta och jämnbreda med släta kanter. Barret tydligt urnupet i spetsen och glänsande mörkgrönt. Gråbruna äggformade kottar med långa skaft. Växer långsamt men trivs bra i både sol och skugga. Föredrar något mer fuktiga och näringshållande jordar. Passar bra som solitär eller i mindre grupper i mindre sammanhang som innegårdar, fickparker, woodland och privatträdgårdar. Växer inte ifrån anläggningen som de flesta andra barrträd.

Vetenskapligt namn

Tsuga diversifolia fk Mustila E

Svenskt namn

Japansk hemlocksgran

Höjd

8-10 m

Bredd

2-3 m

Zon

I-III

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Tsuga

Hemlocksläktet består av få ibland svårskiljda men mycket vackra arter. Vanligtvis korta och trubbiga mörkt grönglänsande barr och små dekorativa kottar. Hemlockarna härstammar från svala och nederbördsrika bergsområden och fordrar jämn tillgång på fukt. De lämpar sig i odling bäst som parkträd i friska men väldränerade och rika jordar i sol till skugga.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.