Robinia x margaretta CASQUE ROUGE (’Flemor’)

Robinia x margaretta CASQUE ROUGE (’Flemor’), margarettarobinia, är ett litet träd, i ungdomen samlat upprätt, som äldre något mer rundat till skärmlikt habitus. Dess för släktet typiska blad bryter vackert i koppartoner för att sedan övergå i ljust grönt. Blomning i juni med djuprosa blommor arrangerade i upp till 20 cm långa blomställningar. Anspråkslös som etablerad, undvik dock allt för tunga och blöta jordar. Bäst tillväxt på varm växtplats i friska och väldränerade jordar.

Vetenskapligt namn

Robinia x margaretta CASQUE ROUGE (’Flemor’)

Svenskt namn

Margarettarobinia

Höjd

7-10 m

Bredd

4-6 m

Zon

I-II

ROBINIA

Park- och gatuträd med parbladiga något matta blad och fårade, ofta något skruvade grenar. Bör vårplanteras för säker etablering, men företablerade träd i Air-Pot ger större flexibilitet. Träd med klump eller motsvarande är att föredra vid större storlekar. Torkar lätt ut som barrotad. Skjuter ibland rotskott, särskilt då rötterna skadas eller är stressade. Bör etableringsbeskäras.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.