Robinia pseudoacacia ‘Nyirségi’ – robinia

Robinia pseudoacacia ‘Nyirségi’, robinia, är en påvisat tålig namnsort i arten som är bättre rustad för blåsiga platser än övriga sorter. Är i det mesta lik den genomsnittliga arten men får något mer sparsam blomning. Där den får stå fritt blir den något yvig och tenderar att ge ett mer naturligt utseende jämfört med andra, mer formstarka, namnsorter. Används med fördel i rader i stadsmiljö då den till skillnad från rena arten beter sig enhetligt. Vårplantering alternativt företablering i AirPot rekommenderas då arten är ringporig.

Vetenskapligt namn

Robinia pseudoacacia ‘Nyirségi’

Svenskt namn

Robinia

Höjd

18-20 m

Bredd

10-12 m

Zon

I-III

ROBINIA

Park- och gatuträd med parbladiga något matta blad och fårade, ofta något skruvade grenar. Bör vårplanteras för säker etablering, men företablerade träd i Air-Pot ger större flexibilitet. Träd med klump eller motsvarande är att föredra vid större storlekar. Torkar lätt ut som barrotad. Skjuter ibland rotskott, särskilt då rötterna skadas eller är stressade. Bör etableringsbeskäras.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.