Picea pungens ’Edith’

Picea pungens ’Edith’, blågran är den blåaste av alla blågranar som även i gråmulet väder, kan lysa upp vilken park som helst. Oavsett konkurrens av sommargrönska eller sprakande höstfärger står sig ’Edith’ stark som en tydlig kontrast. Årsskotten lyser isblå medan de äldre barren har en mer grönblå ton. ’Edith’ är en mycket enhetlig namnsort som får ett utpräglat pyramidalt växtsätt. Gör sig bäst som solitär alternativt i grupp i parkmiljö.

Vetenskapligt namn

Picea pungens 'Edith'

Svenskt namn

Blågran

Höjd

10-12 m

Bredd

5-6 m

Zon

I-VI

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

PICEA

Ett stort släkte med arter och sorter som lämpar sig för en rad olika ståndorter. De flesta har låga ståndortskrav, men föredrar dock något sura, mullrika och lätta jordar, alternativt torra till lätt blöta jordar.

De har ett grunt rotsystem och det är oftast hopplöst att plantera något direkt under i de fall att de blir kala nertill.

I ungdomen kan de klara av lättare skugga men som fullvuxna vill de gärna stå i full sol. Vackra både som solitärer eller i grupper. Många är även lämpliga i trädrader eller som fond för buskage och liknande.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.