Picea orientalis ’Aureospicata’

Picea orientalis ’Aureospicata’, orientgran/citrongran är en mycket vacker och finlemmad gran med korta glansigt friskt gröna barr arrangerade tätt längs gracila skott. Vacker året om men en klar stämningshöjare om våren då nya skott bryter i klart gult och blir en vacker kontrast mot äldre barr. Dessa övergår sakta över säsongen till samma friskt gröna som äldre skott. Ståndort likt vår inhemska gran i fuktig men väldränerad jord i sol till halvskugga. Undvik extrema ståndorter såsom allt för torra eller allt för blöta och kompakta jordar.

Vetenskapligt namn

Picea orientalis 'Aureospicata'

Svenskt namn

Orientgran/citrongran

Höjd

8-12 (-15) m

Bredd

3-5 m

Zon

1-4

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

PICEA

Ett stort släkte med arter och sorter som lämpar sig för en rad olika ståndorter. De flesta har låga ståndortskrav, men föredrar dock något sura, mullrika och lätta jordar, alternativt torra till lätt blöta jordar.

De har ett grunt rotsystem och det är oftast hopplöst att plantera något direkt under i de fall att de blir kala nertill.

I ungdomen kan de klara av lättare skugga men som fullvuxna vill de gärna stå i full sol. Vackra både som solitärer eller i grupper. Många är även lämpliga i trädrader eller som fond för buskage och liknande.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.