Malus toringo ‘Scarlett’

Malus toringo ‘Scarlett’, purpurapel, är en av de friskaste purpuraplarna. Mindre träd med upprätt växtsätt som med tiden blir lätt överhängande. Kopparfärgat bladutspring som övergår till ett mörkgrönt/rött blankt bladverk. Blommar i maj-juni med karminröda blommor och får sedan dekorativa mörkröda små frukter som även sitter kvar efter bladen ramlat av. Trädet får även vackra orange höstfärger. Vill gärna stå soligt och väldränerat. Trevlig sort som vi varmt rekommenderar

Vetenskapligt namn

Malus toringo ‘Scarlett’

Svenskt namn

Purpurapel

Höjd

3-5 m

Bredd

3 m

Zon

I-IV (V)

MALUS

Buskar och träd som bjuder på både vacker blomning och fruktsättning.

Aplarna trivs bäst i väldränerade, näringsrika jordar i soliga lägen. De gillar inte att planteras på styva leror samt kompakterade jordar. Undvik att plantera aplar där det tidigare vuxit växter ur rosfamiljen. Är plantering på sådana platser ett måste bör minst hälften av jorden bytas ut. Många aplar drabbas hårt av skorv varför du bör vara noga vid sortval.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.