Malus baccata ‘Street Parade’

Malus baccata ‘Street Parade’, pelarapel, har ett tydligt upprätt växtsätt som med tiden blir något vidare. Kronan blir så småningom mer öppen. Får ganska kraftiga huvudgrenar och korta sidogrenar. Blommar i vitt med lätt rosa anstrykning i maj. På hösten mognar de mörkt lilaröda frukterna som är ca 1,5 cm i diameter. Frukterna tappar sedan färgen men blir sittande på trädet under lång tid vilket ger ett något skräpigt intryck. Dess smala växtsätt gör trädet till ett värdefullt nytillskott för trånga utrymmen. Ger ett lite luftigare intryck jämfört med sorten ’Columnaris’.

Vetenskapligt namn

Malus baccata ‘Street Parade’

Svenskt namn

Pelarapel

Höjd

5-7 m

Bredd

2-2,5 m

Zon

I-III

MALUS

Buskar och träd som bjuder på både vacker blomning och fruktsättning.

Aplarna trivs bäst i väldränerade, näringsrika jordar i soliga lägen. De gillar inte att planteras på styva leror samt kompakterade jordar. Undvik att plantera aplar där det tidigare vuxit växter ur rosfamiljen. Är plantering på sådana platser ett måste bör minst hälften av jorden bytas ut. Många aplar drabbas hårt av skorv varför du bör vara noga vid sortval.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.