Malus ’Red Jade’

Malus ’Red Jade’, hängapel, är ett mindre träd med tydligt hängande växtsätt. Rikligt med tunna grenar och luftigt grönt bladverk. Får rosa blomknoppar som övergår i rent vitt och avger då en svag men angenäm doft. Små lysande röda frukter, inte överflödigt många men ändå prydande.

Vetenskapligt namn

Malus ’Red Jade’

Svenskt namn

Hängapel

Höjd

3-4 m

Bredd

3-4 m

Zon

I-III

MALUS

Buskar och träd som bjuder på både vacker blomning och fruktsättning.

Aplarna trivs bäst i väldränerade, näringsrika jordar i soliga lägen. De gillar inte att planteras på styva leror samt kompakterade jordar. Undvik att plantera aplar där det tidigare vuxit växter ur rosfamiljen. Är plantering på sådana platser ett måste bör minst hälften av jorden bytas ut. Många aplar drabbas hårt av skorv varför du bör vara noga vid sortval.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.