Populus tremula ‘Erecta’

Populus tremula ‘Erecta’, pelarasp, är ett mycket smalväxande träd som fungerar bra i trånga gatumiljöer. Du bör dock vara beredd på att de ibland kan ge upphov till kraftig rotskottsskjutning. Har en slät ljust grå bark som ofta bekläds med gul vägglav. Som solitär eller i grupper i gräsytor där gräsklipparen håller eventuella rotskott under kontroll är att rekommendera.

Vetenskapligt namn

Populus tremula ‘Erecta’

Svenskt namn

Pelarasp

Höjd

15-20 m

Bredd

1,5-2,5 (-3,5) m

Zon

I-VI

POPULUS

Poppel är ett släkte med stora, mycket snabbväxande träd. Våra största träd tillhör poppelsläktet och det är inte utan anledning att poppel används där det snabbt önskas stora träd.

Popplarna är pionjärer och bäst resultat får du i näringsrik och väl fuktig jord i full sol. De är vindtåliga och många lämpar sig mycket väl för lähäckar.

Deras två största nackdelar är dels deras ålder som sällan blir särskilt hög och deras kraftiga rotsystem som ofta går in i vattenledningar, lyfter beläggningar och skjuter rotskott. Därför bör du undvika att plantera poppel intill vattenledningar eller hårdgjorda ytor.

Populus bör likt Salix planteras 10–20 cm djupare än vad de stått i plantskolan för säker etablering.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.