Amelanchier lamarckii fk ULTUNA

Amelanchier lamarckii fk ULTUNA, prakthäggmispel, är en stor vasformad buske/litet träd. Vacker blomning i vitt i samband med kopparfärgat bladutspring. Får lysande höstfärger. En given solitär som även passar som friväxande och klippt häck. Uppstammade exemplar är ypperliga träd för trånga utrymmen. Anspråkslös och tålig men har på senare tid visat sig få angrepp av mjöldagg. Amelanchier lamarckii fk Ultuna E har på grund av ovan nämnda angrepp av mjöldagg förlorat sin E-status.

Vetenskapligt namn

Amelanchier lamarckii fk ULTUNA

Svenskt namn

Prakthäggmispel

Höjd

5-6 m

Bredd

4-5 m

Zon

I-V

AMELANCHIER

Häggmisplarna hör till våra mest älskade buskar. Släktet innehåller buskar eller mindre träd med måttliga ståndortskrav. Klarar allt från ler- till sandjordar men trivs bäst på svala växtplatser i friska och mullrika jordar med gott om rotutrymme,gärna med visst kalkinnehåll.

Gemensamt för dem är deras rika blomning i vitt på våren, de blåbärslika och välsmakande bären under högsommaren och de sprakande höstfärgerna.

Mjöldagg på Amelanchier

Under de senaste åren har vi sett att häggmisplarna i varierande grad drabbas av mjöldagg, en sjukdom som sänker prydnadsvärdena och försvagar tillväxten.

Än så länge har endast A. lamarckii mist sin E-status, men övriga häggmisplar kan även drabbas i varierande grad.

AMELANCHIER - Robin hill, lamarckii, laevis, alnifolia, spicata

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.