Amelanchier laevis ‘Ballerina’

Amelanchier laevis ‘Ballerina’, kopparhäggmispel, är ett litet träd med luftig uppåtsträvande krona. Sorten får en mer sammanhållen krona jämfört med A. lamarckii men med tiden faller grenarna ut något. Får större vita blommor jämfört med A. lamarckii. Dovt röda höstfärger. Ett bra alternativ där små träd önskas.

Vetenskapligt namn

Amelanchier laevis ‘Ballerina’

Svenskt namn

Kopparhäggmispel

Höjd

5-6 m

Bredd

4-5 m

Zon

I-IV

AMELANCHIER

Häggmisplarna hör till våra mest älskade buskar. Släktet innehåller buskar eller mindre träd med måttliga ståndortskrav. Klarar allt från ler- till sandjordar men trivs bäst på svala växtplatser i friska och mullrika jordar med gott om rotutrymme,gärna med visst kalkinnehåll.

Gemensamt för dem är deras rika blomning i vitt på våren, de blåbärslika och välsmakande bären under högsommaren och de sprakande höstfärgerna.

Mjöldagg på Amelanchier

Under de senaste åren har vi sett att häggmisplarna i varierande grad drabbas av mjöldagg, en sjukdom som sänker prydnadsvärdena och försvagar tillväxten.

Än så länge har endast A. lamarckii mist sin E-status, men övriga häggmisplar kan även drabbas i varierande grad.

AMELANCHIER - Robin hill, lamarckii, laevis, alnifolia, spicata

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.