Cedrus atlantica (Glauca-Gruppen)

Cedrus atlantica (syn C. atlantica f. glauca), blå atlasceder är ett annorlunda träd med oregelbunden krona med långa i huvudsak horisontella till svagt uppåtriktade grenar och blågrå barr. Ett iögonfallande träd som passar bäst som solitär, eventuellt som överståndare till lägre vintergröna växter. Planteras med fördel i full sol med en näringsrik, frisk och väldränerad jord. Klarar inga blöta och kalla jordar men är värmegynnad och presterar väl på torrare växtplatser då den väl är etablerad.

Vetenskapligt namn

Cedrus atlantica (Glauca-Gruppen)

Svenskt namn

Blå atlasceder

Höjd

12-15 m

Bredd

8-12 m

Zon

I

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

CEDRUS

Cedersläktet innehåller få arter, enligt vissa bara en. Oavsett är de både mångformiga och odlingsvärda, främst i södra Sverige och gärna i varma lägen.

Cedrarna är aristokrater bland barrträden, och när du ser en fullvuxen individ förstår du varför, bredkroniga majestäter breder med åren ut sig och får skärmlika mycket karaktärsfulla kronor. Även i ung ålder har dessa träd karaktär. I ungdomen är träden luftiga men med den apikala dominans vi förknippar med våra barrväxter.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.