Magnolia kobus

Magnolia kobus, japansk magnolia, är en stor buske eller ett mindre träd med en bred och rundad, senare något oregelbunden krona. Blommar innan lövsprickningen med vita doftande blommor i april-maj. Ett intressant alternativ som litet park- och alléträd. Fungerar bra i stadsmiljö. Ganska anpassningsbar vad gäller jordtyp, bara den inte är för torr.

Vetenskapligt namn

Magnolia kobus

Svenskt namn

Japansk magnolia

Höjd

6-8 (-10) m

Bredd

4-8 m

Zon

I-III (-IV)

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

MAGNOLIA

Ett mycket uppskattat släkte, framförallt för de vackra blommorna på bar kvist. Magnoliorna bär vackra, något läderartade, friskt gröna blad med gul­bruna höstfärger. Fröställningarna är mycket dekorativa, upprätta eller utstående kolvar som så småningom spricker upp och blottar de knallröda fröna.

Magnolior vill växa i en svagt sur till neutral, fuktighetshållande, väldränerad och humusrik jord med gott om näring. Tål något torrare och mer alkaliska jordar om organiskt material påföres varje år, något som gynnar alla magnolior.

MAgnolior tål låga vintertemperaturer, men kan skadas av sena vårfroster. För parker och woodland. Soligt eller något skuggigt och skyddat från vindar.

Vår­plantering. Bör inte planteras för djupt. Företablering i Air­Pot rekommenderas.

Vi odlar ett brett och annorlunda sortiment av magnoliahybrider och saluför selekterade individer. Kontakta oss för tillgång och sorter.

Storlek på Magnolior

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.