Laburnum x watereri ‘Vossii’

Laburnum x watereri ‘Vossii’, hybridgullregn, är en stor buske eller mindre träd, ofta flerstammigt. I maj blir växten översållad med gula långa blomklasar. Minimal fruktsättning med få frön i de baljor som blir. De som utvecklas är dock lika giftiga som de hos arten. Trivs bäst i kalkhaltig näringsrik jord i full sol. En växt med passande storlek för små och mellanstora anläggningar, har länge använts för att skapa ”gullregnstunnlar” med spaljerade träd. Har ett svagt rotsystem, vilket gör att stamträd kräver stagning under lång tid.

Vetenskapligt namn

Laburnum x watereri ‘Vossii’

Svenskt namn

Hybridgullregn

Höjd

4-6 m

Bredd

4-5 m

Zon

I-III

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

LABURNUM

Gullregn hör till ett av vårens mest uppskattade träd med sin otroliga blom­rikedom i härligt gult. De är oftast större buskar eller flerstammiga, mindre träd och gör sig mycket bra som solitärer.

Tyvärr producerar de giftiga frön varför många undviker gullregnen. Hybriden ’Vossi’ har dock mycket liten fruktsättning.

Träden är pionjärarter och fordrar därför soliga växtplatser.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.